מרי שרעבי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד אוורירית.
מצרכים להכנת עוגת שוקולד אוורירית:
- כוס ורבע סוכר
 - 4 כפות קקאו
 - 3/4 1 כוסות קמח תופח
 - 1/2 כוס אבקת שוקולית
 - כוס שמן
 - כפית תמצית בטעם שוקולד
 - 1/2 כוס חלב (מומלץ לחמם במיקרו למשך 30 שניות)
 - 4 ביצים
 - 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
 - מיכל שמנת מתוקה (נשתמש בחצי לעוגה וחצי נשתמש לקרם)
תבנית בקוטר 26 
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את סוכר,קקאו,שוקולית וקמח תופח.
 - יוצרים גומה במרכז העוגה ושופכים לגומה את הביצים,שמן,תמצית שוקולד,חלב,חצי מכמות השמנת וטורפים היטב ידנית את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה (אין צורך במיקסר).
 - יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים למשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (לאחר 40 דקות יש לבדוק את העוגה בעזרת קיסם).
 - לאחר שהעוגה מוכנה,מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר.
 - מחממים את חצי מיכל השמנת עד לרתיחה עדינה ושופכים על קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק (ציפוי שוקולד)
 - מורחים את הגנאש שהכנו מעל העוגה,לאחר שהעוגה התקררה.
 - נותנים לקרם להתייצב מעט ומכניסים את העוגה למקרר למשך שעה ואז ניתן להגיש.
 
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת שוקולד:
