חיפוש

עוגת שוקולד וגבינה מושלמת של קרין גורן שמטריפה את הרשת

עוגת שוקולד וגבינה מושלמת של קרין גורן שמטריפה את הרשת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת שוקולד וגבינה של קרין גורן: שילוב מושלם של גן עדן שוקולדי וענני גבינה

דמיינו שכבות עשירות של עוגת שוקולד לחה ומפנקת, משתלבות בהרמוניה קסומה עם מרקם קרמי וקליל של גבינה עשירה בטעם חלומי. העוגה הזו, בהשראת השפית האהובה קרין גורן, היא בדיוק מה שחיפשתם לאירוח חגיגי או כפינוק מתוק בסוף יום עמוס. ומה שהכי קסום? המתכון קל באופן מפתיע ויגרוף ים של מחמאות בלי הרבה מאמץ!

מידע בסיסי על המתכון:

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • זמן כולל: כשעה וחמש דקות
  • כמות מנות: תבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ (כ-12 פרוסות)
  • רמת קושי: קל

מצרכים:

לעוגת השוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו)
  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כף אבקת קקאו כהה
  • 1 כוס קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

לתערובת הגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי (225 גרם)
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 כפות גדושות פודינג וניל (אינסטנט)

אופן ההכנה:

שלב 1: מחממים את התנור ומכינים תבנית

חממו מראש את התנור ל-170 מעלות (טורבו או רגיל). רפדו תבנית אפייה עגולה (בקוטר 24 ס"מ) בנייר אפייה ושמנו קלות את השוליים.

שלב 2: מכינים את עוגת השוקולד

בקערה חסינת חום, המיסו בעדינות את השוקולד המריר יחד עם החמאה במיקרוגל או על בן מארי. ערבבו היטב לתערובת חלקה ומבריקה (הריח עכשיו צריך להיות פשוט מדהים!). הוסיפו סוכר, תמצית וניל וביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב אחרי כל ביצה.

שלב 3: מוסיפים תערובת יבשה

הוסיפו את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת אפייה וקורט מלח לתערובת, ערבבו רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה בלי גושים. הזהרו מערבוב יתר – אנחנו רוצים עוגה נימוחה ורכה.

שלב 4: מכינים את תערובת הגבינה המפנקת

בקערה נפרדת ערבבו ידנית או בעזרת מיקסר במהירות נמוכה את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, ביצים, סוכר, תמצית וניל ופודינג וניל עד שהתערובת הופכת לקרמית וחלקה.

שלב 5: מרכיבים את העוגה בתבנית

שפכו חצי מתערובת השוקולד לתחתית התבנית ופזרו מעליה את תערובת הגבינה באופן שווה. סגרו בשארית תערובת השוקולד. בעזרת סכין או שיפוד, ערבבו בעדינות כדי ליצור דוגמת שיש יפה ומכלילות בפנים הפתעה גבינתית. אל דאגה אם זה לא יוצא מושלם – העוגה תמיד תיראה מרהיבה לאחר האפייה!

שלב 6: אופים ונהנים מהריח המדהים שמתפשט במטבח

הכניסו לתנור החם ואפו כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. הקפידו לא לאפות יתר על המידה כדי לשמר את עסיסיות העוגה.

שלב 7: מקררים ומגישים

הניחו לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר כ-20 דקות והעבירו למקרר לשעה לפחות לפני ההגשה (איפוק משתלם כאן, מבטיחים!).

למה תאהבו את המתכון הזה?

  • שילוב מושלם של טעמים: עשירה בשוקולד ובגבינה באיזון מושלם.
  • קלה ופשוטה: מתכון ידידותי למתחילים במטבח וכזה שיוצא מדהים בכל פעם מחדש.
  • רושם ואירוח: עוגה מרשימה שתשאיר את האורחים שלכם חסרי מילים מרוב תענוג!

טיפים להצלחה בטוחה:

  • הימנעו מערבוב יתר של תערובת השוקולד אחרי הוספת הקמח כדי לשמור על מרקם נימוח ורך.
  • הוצאת העוגה בזמן היא המפתח – בדקו בעזרת קיסם ואפו בדיוק עד שהקיסם יוצא לח.

איך להגיש?

מומלץ להגיש את עוגת השוקולד-גבינה העשירה הזו קרה או בטמפרטורת החדר, עם אבקת סוכר מלמעלה, פירות יער טריים או רוטב שוקולד חמים לתוספת פינוק מפואר.

אהבתם את המתכון? הכינו אותו עוד היום ותראו איך השילוב המושחת הזה הופך במהרה לכוכב בקרב כל החברים או המשפחה שלכם. נשמח אם תשתפו אותנו בתמונות!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות