דרגו את המתכון

עוגת שוקולד וגבינה של קרין גורן: שילוב מושלם של גן עדן שוקולדי וענני גבינה

דמיינו שכבות עשירות של עוגת שוקולד לחה ומפנקת, משתלבות בהרמוניה קסומה עם מרקם קרמי וקליל של גבינה עשירה בטעם חלומי. העוגה הזו, בהשראת השפית האהובה קרין גורן, היא בדיוק מה שחיפשתם לאירוח חגיגי או כפינוק מתוק בסוף יום עמוס. ומה שהכי קסום? המתכון קל באופן מפתיע ויגרוף ים של מחמאות בלי הרבה מאמץ!

מידע בסיסי על המתכון:

מצרכים:

לעוגת השוקולד:

לתערובת הגבינה:

אופן ההכנה:

שלב 1: מחממים את התנור ומכינים תבנית

חממו מראש את התנור ל-170 מעלות (טורבו או רגיל). רפדו תבנית אפייה עגולה (בקוטר 24 ס"מ) בנייר אפייה ושמנו קלות את השוליים.

שלב 2: מכינים את עוגת השוקולד

בקערה חסינת חום, המיסו בעדינות את השוקולד המריר יחד עם החמאה במיקרוגל או על בן מארי. ערבבו היטב לתערובת חלקה ומבריקה (הריח עכשיו צריך להיות פשוט מדהים!). הוסיפו סוכר, תמצית וניל וביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב אחרי כל ביצה.

שלב 3: מוסיפים תערובת יבשה

הוסיפו את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת אפייה וקורט מלח לתערובת, ערבבו רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה בלי גושים. הזהרו מערבוב יתר – אנחנו רוצים עוגה נימוחה ורכה.

שלב 4: מכינים את תערובת הגבינה המפנקת

בקערה נפרדת ערבבו ידנית או בעזרת מיקסר במהירות נמוכה את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, ביצים, סוכר, תמצית וניל ופודינג וניל עד שהתערובת הופכת לקרמית וחלקה.

שלב 5: מרכיבים את העוגה בתבנית

שפכו חצי מתערובת השוקולד לתחתית התבנית ופזרו מעליה את תערובת הגבינה באופן שווה. סגרו בשארית תערובת השוקולד. בעזרת סכין או שיפוד, ערבבו בעדינות כדי ליצור דוגמת שיש יפה ומכלילות בפנים הפתעה גבינתית. אל דאגה אם זה לא יוצא מושלם – העוגה תמיד תיראה מרהיבה לאחר האפייה!

שלב 6: אופים ונהנים מהריח המדהים שמתפשט במטבח

הכניסו לתנור החם ואפו כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. הקפידו לא לאפות יתר על המידה כדי לשמר את עסיסיות העוגה.

שלב 7: מקררים ומגישים

הניחו לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר כ-20 דקות והעבירו למקרר לשעה לפחות לפני ההגשה (איפוק משתלם כאן, מבטיחים!).

למה תאהבו את המתכון הזה?

טיפים להצלחה בטוחה:

איך להגיש?

מומלץ להגיש את עוגת השוקולד-גבינה העשירה הזו קרה או בטמפרטורת החדר, עם אבקת סוכר מלמעלה, פירות יער טריים או רוטב שוקולד חמים לתוספת פינוק מפואר.

אהבתם את המתכון? הכינו אותו עוד היום ותראו איך השילוב המושחת הזה הופך במהרה לכוכב בקרב כל החברים או המשפחה שלכם. נשמח אם תשתפו אותנו בתמונות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות