דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד לבן ושקדים.
- לבלילת העוגה
- חצי שמנת מתוקה + 50 גרם שוקולד לבן להמיס יחד במיקרו
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר (לא קרות)
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל קטנה
- רבע כוס חלב
- 3/4 כוס קמח רגיל
- 3/4 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
- חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- לרוטב
- 100 גרם שוקולד לבן
- חצי שמנת מתוקה
- קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- מקציפים במיקסר ביצים, סוכר, סוכר וניל כ- 5 דק' במהירות גבוהה.
- ממיסים במיקרו את השמנת עם השוקולד הלבן עד המסה. מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ואת החלב ומקציפים עוד דקה ומנמיכים מהירות.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה.
- מוסיפים לתערובת המיקסר ומערבבים ידנית רק עד עיסה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 40-45 דקות נועצים קיסם ויוצא יבש.
- רוטב:
- ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה.
- מחוררים את העוגה עם קיסם בעודה חמה ויוצקים את הרוטב החם.
- מפזרים קוקוס וטורפים ♥.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגה: