צחית חמו משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שמרים מושלמת.
2 כפות קקאו
קוקוס
לבצק:
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים
מעט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים
2-2.5 כוסות מים פושרים
1 כף תמצית וניל
3/4 כוס שמן
לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- נערבל את הרכיבים לבצק בקערית מיקסר עד לקבלת בצק רך ונעים. נחלק לשני חלקים
 - בחלק הראשון נוסיף 2 כפות קקאו ומעט מים, נלוש יחד עד לקבלת צבע חום ואחיד
 - נכסה את שתי הקערות להתפחה של שעה.
 - על משטח מקומח נחלק את הבצק הלבן לשלושה חלקים, וכך גם את הבצק החום, לקבלת שלוש עוגות
 - נרדד כדור לבן אחד למלבן, נמרח שוקולד בצורה אחידה ונפזר מעט קוקוס.
 - נחתוך 2/3 מהבצק לרצועות ואת השליש האחרון נשאיר שלם
 - נסובב כל רצועה סביב עצמה
 - נמרח על החלק השלם שוקולד. לגלגל מהחלק השלם לכיוון הרצועות
 - נניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מומלץ לשים חוצצים בין רולדה לרולדה לשמורת הצורה)
 - נכסה ונניח להתפחה שנייה של 15 דקות
 - נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום בינוני 35-40 דקות
 - כשהעוגה עדיין חמה, נמרח סירופ סוכר מעל.
 
