1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 25-30 דקות
מצרכים לעוגה:
- 5 ביצים גדולות
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז מ-1 תפוז גדול
מצרכים לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
מתכון עם זיכרון עוגת תפוזים בחושה מושלמת
מתכונים נוספים
עוגת תפוזים מתכון מהסרטים
מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר – בריאה וטעימה יותר
מתכון עוגת תפוזים חמוצה עם שמנת חמוצה: תענוג טעים
אופן ההכנה:
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מערבבים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים.
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. משמנים תבנית אפייה (מלבנית או עגולה).
- בקערת מיקסר, מקציפים את הביצים והסוכר במשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את אבקת האפייה והקמח ומקציפים עוד דקה.
- מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.
- אופים במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה, יוצקים עליה את הסירופ הקר.
- מקשטים בקוקוס או באבקת סוכר ומגישים.
בתאבון!
מתכון של אפרת זיו.