דניאלה קבודי משתפת אותנו במתכון שלה לעוף חמוץ מתוק מושלם
מצרכים:
חזה עוף חתוך לקוביות
לציפוי:
1/2 כוס קורנפלור
3/4 כוס קמח תופח
1 כפית מלח
1/2 כוס מים קרים
לרוטב:
שמן שומשום (לא חובה אבל מוסיף)
מיץ מלימון אחד
4 כפות דבש
חצי כוס רוטב צילי מתוק
מעט שמן
בצל סגול חתוך לקוביות
2 גמבות אדומות חתוכות לקוביות
לקישוט:
רצועות בצל ירוק
שומשום.
אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת הציפוי – מערבבים את כל החומרים(קמח תופח,קורנפלור,מים קרים,מלח) עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים לתוכה את כל הקוביות חזה עוף שחתכנו.
2. בשמן עמוק מטגנים את כל קוביות החזה עוף עם הציפוי עד להזהבה ואז שמים בצד.
3. מתחילים בהכנת הרוטב – מחממים מעט שמן ומוסיפים לתוכו את הגמבות והבצל סגול,מוסיפים את הרוטב צילי מתוק,דבש,מיץ לימון ולקראת הסוף להוסיף את השמן שומשום,מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית ובמידת הצורך מתקנים טעמים.
4. מוסיפים את קוביות חזה העוף שטיגנו ומערבבים היטב, מקשטים בבצל ירוק ושומשום.