דרגו את המתכון

ערוק – קציצות ירק עיראקיות מושלמות

דורית אלישע משתפת אותנו במתכון קל של קציצות ירק עיראקיות הנקראות ערוק.
קציצות ערוק הן מאכל מסורתי אהוב בישראל. הן עשויות מתפו"א, ביצים, בצל, קמח, עשבי תיבול ומלח ופלפל. הקציצות מטוגנות בשמן עמוק עד להשחמה.

אז מה בעצם צריכים על מנת להכין קציצות ערוק?

אופן הכנה:

  1. לבשל את התפו"א בישול מלא ולקלף למעוך שלא יהיו גושים ולשים בקערה.
  2. לקצוץ בצל יבש ולסחוט מנוזלים ונוסיף לקערת התפוחי אדמה.
  3. את הבצל ירוק נפרוס דק ,נוסיף 2 ביצים ו-2 כפות קמח נתבל ונטגן בשמן גובה ס"מ מהמחבת את קציצות הערוק המוכנות נניח על נייר סופג .

טיפים:

מתכונים נוספים:

קציצות ירק עם בשר בתנור מתכון היסטרי

קציצות ירק וטונה ב-5 דקות

קציצות ירק נדירות ב- 5 דקות

 

מתכון נוסף של קציצות ערוק עם חזה עוף של חן במטבח:

 

מתכון נוסף לקציצות ערוק עיראקיות של דניאל סאלי אליהו:

המרכיבים:

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את כל הירקות ומגרדים בפומפיה או קוצצים דק.
  2. סוחטים את המיץ של הירקות.
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים.

טיפים:

הערות:

הסבר מפורט:

  1. מקלפים את כל הירקות ומגרדים בפומפיה או קוצצים דק.

ניתן לגרר את הירקות בפומפיה או לקצוץ אותם דק מאוד בסכין.

  1. סוחטים את המיץ של הירקות.

המיץ של הירקות עלול להפוך את הקציצות לנוזליות מדי. לכן, יש לסחוט את המיץ של הירקות לפני שמוסיפים אותם לקציצות.

  1. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב.

הביצים עוזרות לקציצות להחזיק את צורתן. הקמח עוזר לקציצות להישאר יציבות בזמן הטיגון. התבלינים מעניקים לקציצות את הטעם הייחודי שלהן.

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים.

יש להשתמש בשמן לא עמוק כדי שהקציצות לא ייספגו יותר מדי שמן.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות