נירית טיירי משתפת אותנו במתכון המושלם שלה לפאי גבינה ריבת חלב ופקאן.
שרוול ביסקוויטים מרוסק דק
100 גרם חמאה רכה
אגוזי פקאן מסוכרים
חצי קופסא ריבת חלב
למלית:
2 קופסאות שמנת חמוצה
250 גרם גבינה לבנה
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 פודינג וניל
2 כפות קורנפלור/קמח
אופן הכנה
- בתחתית נשים קודם שרוול ביסקוויטים עם החמאה (לערבב פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת)
- מעל השכבה מפזרים אגוזי פקאן מסוכרים.
- נעבור כעת למלית, נקציף הכל ביחד , אין צורך להפריד.
- נשפוך על התחתית ונאפה על 180° בערך חצי שעה עד שמזהיב למעלה
- נמרח מעל חצי קופסא ריבת חלב ונקשט בפקאנים
תבנית עגולה רגילה קוטר 24 או תבנית פאי
דגשים למתכון:
- אין חשיבות לסדר הקצפת המצרכים.
- אם אחרי חצי שעה העוגה לא הזהיבה בחלק העליון,ניתן להוסיף לה עוד 10 דקות בתנור עד שתזהיב.
- שמנת חמוצה הכוונה לגביע של 200 מ"ל