פונדנט שוקולד מתכון היסטרי
אורי טרבלסי משתף אותנו במתכון היסטרי של פונדנט שוקולד.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
150 גרם סוכר לבן (כמעט כוס)
4 ביצים + 4 חלמונים
150 גרם קמח (כוס וקצת)
רבע כוס קקאו (לא חובה אבל מוסיף מאוד)
מלח
שוקולד לבחירתכם למילוי
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
סופלה שוקולד עסיסי מתכון מטורף
סופלה שוקולד המתכון ששבר את הרשת
סופלה שוקולד מושלם ומושחת
מתכון נוסף :
אופן הכנה:
1. נמיס את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של חצי דקה.
2. במיקסר או במטרפה ידנית נקציף את הביצים, החלמונים והסוכר עד שמקבלים תערובת אוורירית בהירה עם בועות (בערך 2 דקות במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה)
3. נערבב את החומרים היבשים בקערה (קמח, מלח וקקאו)
4. נערבב את תערובת החמאה והשוקולד עם תערובת הביצים.
5. נקפל לבפנים את החומרים היבשים.
6. נמרח את התבניות בחמאה ונמזוג כ3/4 מהתבנית.
7. נשים קוביות שוקולד שבוחרים במרכז כל תבנית.
8. נאפה על 180 מעלות למשך כ-10 דקות עד שהחלק החיצוני אפוי והפנימי עדיין נוזלי.
9. טיפ קטן – אפשר לנענע את התבנית בעדינות, החלק הפנימי אמור להתנועע מעט.
10. נוציא מהתנור, נהפוך את העוגה לצלחת, נפזר מעט אבקת סוכר וקקאו.