דרגו את המתכון
פיצה ביאנקה מתכון מושלם עם פטריות של סוניה סאני בן הרוש
מצרכים לבצק:
- 1 שקית קמח שמרים לפיצה דקה, תפיחה ב-5 דקות(650 גרם).
- 8 כפות שמן קנולה.
- 1 כף שטוחה מלח.
- 1 כף סוכר.
- 2 כוסות מים פושרים( כוס חד פעמי קר).
לרוטב:
- 1 כוס שמנת מתוקה של השף הלבן או שמנת לבישול.
- 4 כפות גדושות גבינת פרמזן.
- רבע כפית מלח.
- מעט פלפל שחור גרוס.
- 2 כפות ממרח פסטו.
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים לבצק ומוסיפים את המים בהדרגה ולשים שתי דקות בלבד.
- עם ידיים משומנות מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כ-5 דקות , אם רוצים אפשר גם 10 דקות לא יותר.
- בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה קטנה שמים: 1כוס שמנת מתוקה,4 כפות גדושות של פרמזן,רבע כפית מלח,מעט פלפל שחור גרוס,2 כפות ממרח פסטו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופן הכנת הפיצה:מחלקים את הבצק ל-2 עיגולים שווים ועם ידיים משומנות פותחים לעיגול.
- מעבירים לתבנית מורחים חצי מכמות הרוטב, מפזרים גבינה צהובה וגבינת מוצרלה ושמים מה שאוהבים, זיתים פטריות וכו'. אפשר לפזר שומשום מסביב לפיצה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו ומכניסים את שתי התבניות יחד ואופים עד להזהבה יפה.
מתכון נוסף לפיצה כמו בפיצריה של חן במטבח: