3.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול
מצרכים
5 תפו"א גדולים
12 ביצים גדולים
גזר אחד גדול חתוך לקוביות
1/4 צרור פטרוזיליה
2 כפות שמן
מעט כורכום
פלפל לבן
מלח/מרק עוף
מיץ מלימון אחד
כפית אבקת אפיה
פשטידה מרוקאית מחאמר של חגית אלקבץ
מתכונים נוספים
פשטידת מחמאר מרוקאית מתכון מעלף
פשטידת מחמאר מרוקאית
פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית – מחמאר
אופן ההכנה
1. מקלפים את התפו"א ומרתיחים עד לריכוך, מועכים לאחר סינון המים, מוסיפים את הביצים הפטרוזיליה והגזר ומערבבים. מתבלים בכורכום מלח ופלפל לבן, ניתן אף להוסיף מעט אבקת מרק עוף,מיץ לימון ואבקת אפיה.
2. מחממים סיר ומוסיפים שמן, כאשר השמן ממש רותח, שופכים את העיסה ומנמיכים את האש לאחר כ-5 דקות מכניסים לתנור חם 200 מעלות לכ-40 דקות, בודקים בעזרת קיסם שהפשטידה מוכנה בפנים ומוציאים, לאחר ההוצאה הופכים על צלחת ומחכים לקירור.