קובה דלעת מנחמת
סתיו סעדון עמר משתף אותנו במתכון לקובה דלעת מנחמת
מצרכים:
למעטפת הסולת:
500 גרם סולת
3 כפות שמן
כפית מלח
300-350 מ״ל מים (בהדרגה לפי הצורך)
למילוי:
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
2 ענפי סלרי כולל העלים
כפית בהרט
כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
למרק:
1 בצל גדול קצוץ
1 רסק עגבניות קטן
כפית פפריקה
כפית פלפל שחור
כף שטוחה מלח
½ כפית בהרט
3 ענפי סלרי כולל העלים
300-400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
מים רותחים לכיסוי
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:קובה חמוסטה מתכון מנצח
קובה בורגול מטוגנת – מתכון שתמיד מצליח
קובה סלק מתכון של תומר תומס כולל סרטון
מתכון נוסף לקובה דלעת:
אופן ההכנה:
להכנת מעטפת הסולת:
1. בקערה שמים את הסולת, מערבבים עם המלח והשמן, ומעל הכל שופכים את המים החמים.
2. מערבבים מעט, מכסים בנייר כסף ומניחים בצד לכ-20 דקות, עד שהסולת סופחת את כל הנוזלים.
להכנת המילוי:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי הקצוץ והתבלינים, מערבבים מעט שכל התבלינים יפתחו ומוסיפים את הבשר. 2. מפוררים אותו בעזרת מזלג או כף עץ ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו ומבושל. מניחים בצד לקירור מלא.
3. כאשר בצק המעטפת מוכן, והמילוי התקרר, בידיים רטובות מחלקים את כל הבצק לכדורים שווים בגודל כדור פינג פונג.
4. בידיים רטובות, לוקחים כדור בצק אחד, משטחים על בסיס כף היד, במרכזו מניחים כף מהמילוי, וסוגרים את הבצק מעל המילוי. הבצק אמור להיות רך וגמיש ומתחבר בקלות בסגירה. אם נותר לכם בצק מיותר אפשר להוריד אותו בתנועת סיבוב קטנה כך המעטפת תצא כמה שיותר דקה וללא בצק מיותר.
5. כאשר הכדור סגור ואטום, לחצו עליו מעט עם שתי הידיים על מנת שכל האוויר הכלוא בתוכו יצא, כך תתקבל קובה חלקה ויפה. מכניסים את מגש הקובות למקרר ועוברים להכנת המרק.
להכנת המרק:
1. בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים דקה-שתיים ומוסיפים מים רותחים.
2. כשהמרק רותח מוסיפים את קוביות הדלעת ולאחר עשר דקות (חשוב – כשהמרק עוד רותח ומבעבע) מוסיפים את הקובות בזו אחר זו בעדינות.
3. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול חצי מכוסה עוד כ-20 דקות, מדי פעם מנענעים את הסיר על מנת שהקובות לא ידבקו לתחתית או זו לזו. מגישים לצד אורז לבן.