קישואים ממולאים מתכון נדיר
מורן תורגמן משתפת אותנו במתכון נדיר של קישואים ממולאים.
מצרכים:
12 קישואים קטנים
לתערובת הבשר:
300 גרם בשר טחון טרי
פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
בצל אחד מטוגן
חופן פירורי לחם
חצי כפית בהרט
2 שיני שום מגורד
מעט כורכום
רבע כפית תבלין קציצות
מלח ופלפל לפי טעם
רבע כפית מרק עוף
רבע כפית סודה לשתייה עם מעט מים
לרוטב:
בצל
שומר
חלק מתוכן הקישואים
3 שיני שום
2 עגבניות קלופות
מלח ופלפל לפי טעם
כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מעושנת
רבע כפית תבלין קציצות
כף מרק עוף
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עלי גפן ממולאים מתכון מעלף וקל להכנה
קישואים אפויים מתכון נדיר
יפרח מתכון לעלי גפן,בצלים,חצילים וקישואים ממולאים
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לרוקן את הקישואים (לשמור את התוכן).
2. למלא בבשר ולקמח אותם, אם נשאר בשר ניתן להכין עוד קציצות קטנות ולקמח אותן גם.
3. לטגן מכל הצדדים עם מעט שמן ולהניח ברוטב.
4. לתערובת הבשר:300 גרם בשר טחון טרי ,פטרוזיליה קצוצה, בצל אחד מטוגן, חופן פירורי לחם, חצי כפית בהרט,רבע כפית תבלין קציצות, 2 שיני שום מגורד, מעט כורכום, מלח, פלפל שחור, רבע כפית מרק עוף, רבע כפית סודה לשתייה עם מעט מים. לערבב טוב ולהניח לנוח לכמה דקות. למלא את הקישואים בבשר.
5. לרוטב: לטגן בצל ולהוסיף חלק מתוכן הקישואים, להוסיף את העגבניות החתוכות,את השומר החתוך ו- 3- שיני שום מגורד.
6. להוסיף את התבלינים ומים, כשרותח להוסיף את המרק עוף ולהניח את הקישואים בשכבה אחידה ולבשל בערך שעה.