דרגו את המתכון
קציצות בשר ואורז פרסיות – גונדי ברנג'י
מתכון של מדי רואקי
מצרכים לקציצות בשר ואורז
-
2 כוסות אורז
-
750 גרם בשר טחון
-
חבילת פטרוזיליה נקיה מגבעולים קצוצה
-
חבילת כוסברה נקיה מגבעולים קצוצה
-
חבילת טרגון נקיה מגבעולים קצוצה( תלוי כמה אוהבים את הדומנינטיות של טעם האניס אפשרי פחות).
-
מלח
-
פלפל שחור
-
כורכום בנדיבות
-
2 עצמות מח קטנות או עצם אחת גדולה
-
שמן או שמן זית
אופן הכנת הקציצות בשר ואורז:
- משרים את האורז כשעה במים ומסננים.
- מוסיפים לאורז כף וחצי כורכום ומעט שמן ומערבבים.
- בסיר סוטאז' (רחב ונמוך) שמים מים עד לחצי מגובה הסיר. מרתיחים עם עצמות המח , מעט שמן , כורכום , מעט מלח ומעט פלפל שחור.
- מנמיכים אש ומערבבים את האורז עם הבשר והירק. מתבלים במלח ופלפל אם לא מספיק צהוב מוסיפים עוד כורכום.
- יוצרים כשישה עד שבעה כדורים מעיסת האורז והבשר בערך בגודל של כדור טניס ( קצת פחות) מהדקים ודוחסים בעדינות כל כדור ומניחים בעיגול בסיר ואת עצמות המח מזיזים למרכז הסיר. המים צריכים להיות בערך בגובה חצי מהקציצות .
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים בערך כ 40 דקות.
בתאבון!!!
מתכונים נוספים:
קונפי שום מתכון קל