קציצות בשר ואורז פרסיות – גונדי ברנג'י

קציצות בשר ואורז - גונדי ברנג'י
קציצות בשר ואורז מתכון קל של מדי רואקי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קציצות בשר ואורז פרסיות – גונדי ברנג'י

מתכון של מדי רואקי

מצרכים לקציצות בשר ואורז

  • 2 כוסות אורז
  • 750 גרם בשר טחון
  • חבילת פטרוזיליה נקיה מגבעולים קצוצה
  • חבילת כוסברה נקיה מגבעולים קצוצה
  • חבילת טרגון נקיה מגבעולים קצוצה( תלוי כמה אוהבים את הדומנינטיות של טעם האניס אפשרי פחות).
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום בנדיבות
  • 2 עצמות מח קטנות או עצם אחת גדולה
  • שמן או שמן זית

אופן הכנת הקציצות בשר ואורז:

  1. משרים את האורז כשעה במים ומסננים.
  2. מוסיפים לאורז כף וחצי כורכום ומעט שמן ומערבבים.
  3. בסיר סוטאז' (רחב ונמוך) שמים מים עד לחצי מגובה הסיר. מרתיחים עם עצמות המח , מעט שמן , כורכום , מעט מלח ומעט פלפל שחור.
  4. מנמיכים אש ומערבבים את האורז עם הבשר והירק. מתבלים במלח ופלפל אם לא מספיק צהוב מוסיפים עוד כורכום.
  5. יוצרים כשישה עד שבעה כדורים מעיסת האורז והבשר בערך בגודל של כדור טניס ( קצת פחות) מהדקים ודוחסים בעדינות כל כדור ומניחים בעיגול בסיר ואת עצמות המח מזיזים למרכז הסיר. המים צריכים להיות בערך בגובה חצי מהקציצות .
  6. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים בערך כ 40 דקות.

בתאבון!!!

מתכונים נוספים:
קונפי שום מתכון קל

נאגטס מתכון מושלם

צלי כתף בתנור מתכון נדיר

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: