דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות עוף ברוטב.
- חצי ק"ג עוף טחון
- 1 תפוח אדמה מגורר וסחוט מנוזלים
- 1 בצל סגול או לבן מגורר
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- עלים קצוצים מגבעול סלרי (רק העלים, 6 בערך)
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- כף גדושה פפריקה אדומה בשמן
- כף שמן
- פלפל, מלח וכפית בהרט
- 2 שיני שום כתוש
- לרוטב
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתוש
- 1 רסק עגבניות קטן (100 גר')
- 1 כף אבקת מרק עוף
- מלח, פלפל
- 1 כף פפריקה אדומה בשמן
אופן ההכנה
- לערבב את כל מרכיבי הקציצות בקערה היטב.
- במחבת עם שמן חצי עמוק לטגן עד הזהבה ולהניח על צלחת עם נייר סופג.
- הכנת הרוטב:
- בסיר רחב לטגן את הבצל והשום עד הזהבה ב- 3 כפות שמן בערך.
- להוסיף תבלינים ורסק ולערבב היטב.
- להוסיף מים עד שליש מגובה הסיר ולתת רתיחה.
- להוסיף בעדינות את הקציצות ולבשל רבע שעה.
- עם כף להרטיב את הקציצות מדי פעם ברוטב.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת קציצות עוף ברוטב עגבניות: