דרגו את המתכון
רעות אפרים משתפת אותנו במתכון שלה לרולדת וניל עם נגיעות של ריבת חלב
4 ביצים (מפרידים לחלבונים וחלמונים)
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
3/4 כוס קורנפלור
כפית אבקת אפייה
1.5 מיכלים של שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
ריבת חלב לקישוט
אופן הכנה
- נקציף במהירות בינונית את חלבונים עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב.
- נוריד למהירות נמוכה ונוסיף את חלמונים, שמן, קורנפלור,אבקת אפייה.
- נשטח את הבלילה על נייר אפייה בתבנית של התנור ונאפה ב-180 מעלות כרבע שעה – עשרים דקות עד שמזהיב. (אפשר לשטח את הכמות על 3/4 משטח התבנית על מנת שלא תצא רולדה ענקית)
- נוציא מהתנור ונגלגל עם נייר האפייה לרולדה, נעטוף במגבת ונקרר.
- נפתח את הרולדה בעדינות ונמרח בקצפת, שנכין מאחד וחצי שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, כוס אחד חלב.
- נגלגל שוב בעדינות ונפריד בעדינות מנייר האפייה, ונקשט איך שבא.