חיפוש

ריבת שזיפים מעלפת של סבתא אביבה

ריבת שזיפים מעלפת של סבתא אביבה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ריבת שזיפים מעלפת של סבתא אביבה

לאה מאיר משתפת אותנו במתכון מעלף של ריבת שזיפים.

מצרכים:

1.5 קילו שזיפים קשים (כי יש בהם הרבה יותר טעם) שטופים מגולענים וחתוכים לרבעים (1 ק"ג נטו לאחר הוצאת הגלעין).
4 כוסות סוכר (800 גרם).
1 תפוח עץ, בקליפתו (אפשר ורצוי גם עם החרצנים) חתוך לרבעים.
מיץ מחצי לימון סחוט.
חצי לימון שלם עם הגרעינים (סבתא אביבה הסבירה שהלימון מגביר את קרישת הריבה ושיש בו פקטין).
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
ריבת תפוזים עם הקליפה מתכון מנצח
ריבת תפוחים ביתית מתכון נדיר
ריבת תפוז סיני מתכון מעלף

מתכון נוסף:

אופן הכנה:

1. בסיר לשים את השזיפים, הסוכר, תפוח עץ מיץ הלימון, חצי לימון עם הגרעינים להרתיח להוריד ללהבה נמוכה ולבשל 40 דקות עד שעה תוך בחישה מידי פעם עד שהריבה מסמיכה ונעשית צמיגית והשזיפים מתפרקים מעט.
2. לפני כיבוי הלהבה יש לבדוק את סמיכות הריבה, סבתא אביבה לימדה אותי שהיא מוציאה בעזרת כף מעץ מנוזל הריבה על צלחת קרה וחורצת קו במרכז הנוזל אם הקו נשאר "שביל יציב" הריבה מוכנה ואם הריבה חזרה לצורת שלולית היא צריכה להמשיך להתבשל.
3. מורידים מהאש, נותנים לריבה להתקרר מעט, שמים בצנצנת מעוקרת ומאחסנים במקרר.
4. טיפים להצלחת הריבה:
5. מי שלא אוהב את הריבה חמצמצה מדי ממליצה להוציא את הלימון מהסיר חצי שעה לאחר הבישול.
6. כדי שהריבה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנת/צנצנות ששמים את הריבה על מנת להרוג את החיידקים.
7. איך מעקרים צנצנת, קלי קלות, שמים את הצנצנת הריקה עם מים במיקרוגל למשך 5 דקות מוציאים מרוקנים מהמים (היזהרו חם מאוד) מקררים וממלאים בריבה.
בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה .

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות