קארי שעועית מש הוא מאכל הודי מסורתי שנהנו ממנו במשך מאות שנים ברחבי תת היבשת ההודית. מקורה במסורות איורוודיות עתיקות, שעועית המש מוערכת בזכות היתרונות התזונתיים והרבגוניות שלה בבישול. המתכון הזה לקארי שעועית מש הוא מנה דשנה ומשביעה שמתאימה לצמחונים ולחובבי בשר כאחד. המרקם הקרמי של שעועית המש משתלב יפה עם תבלינים ארומטיים ועשבי תיבול מלאי טעם, ויוצר מנה מפוצצת בטעם וטוב. בין אם מוגש כמנה עיקרית עם אורז או כתוספת לצד מעדנים הודיים אחרים, קארי שעועית מש בטוח יהווה להיט בארוחה הבאה שלכם.
רשימת רכיבים:
1 כוס שעועית מש מיובשת
2 כפות גהי או שמן צמחי
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
חתיכת ג'ינג'ר בגודל 1 אינץ', מגורר
2 עגבניות, קצוצות
1 כפית כורכום טחון
1 כפית כמון טחון
1 כפית כוסברה טחונה
1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום (להתאים לפי הטעם)
1 כפית גאראם מסאלה
מלח לטעימה
עלי כוסברה טריים לקישוט
פלחי לימון להגשה
הוראות הכנה שלב אחר שלב:
- שוטפים את שעועית המש המיובשת במים קרים ומשרים אותם במים ל4 שעות לפחות או ללילה. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים גהי או שמן צמחי בסיר גדול או במחבת על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ לסיר ומאדים עד לשקיפות, כ5 דקות.
- מערבבים פנימה את השום הטחון והג'ינג'ר המגורר, ומבשלים 1-2 דקות נוספות, עד לריח.
- מוסיפים לסיר את העגבניות הקצוצות ומבשלים עד שהן מתחילות להתרכך, כ5 דקות.
- מערבבים פנימה את הכורכום הטחון, כמון, כוסברה, אבקת צ'ילי אדום וגראם מסאלה ומבשלים 1-2 דקות, עד שהתבלינים ריחניים.
- מוסיפים לסיר את שעועית המש המושרות ומערבבים כדי לצפות אותם בתערובת התבלינים.
- יוצקים פנימה מספיק מים כדי לכסות את שעועית המש בכ1 אינץ' (2.5 ס"מ). מתבלים במלח לפי הטעם.
- מביאים את הקארי לרתיחה, ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים, מכוסה, במשך 30-40 דקות, או עד ששעועית המש רכה והקארי הסמיך לסמיכות הרצויה.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח או תבלינים לפי הצורך.
- מקשטים את קארי שעועית המש בעלי כוסברה טריים ומגישים חם עם פלחי לימון בצד.
- תיהנו מקארי שעועית מש בטעם ומזין זה כמנה עיקרית או כתוספת עם הלחם או האורז ההודי האהובים עליכם.
יתרונות תזונתיים:
שעועית מש היא מעצמה תזונתית, עשירה בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים.
הם עשירים במיוחד בחומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת לתמיכה בבריאות הכללית וברווחה.
שעועית מש היא גם דלה בשומן וללא כולסטרול, מה שהופך אותם לאופציה בריאה ללב עבור אלה המעוניינים לשמור על תזונה מאוזנת.
על ידי שילוב שעועית מש בארוחות שלכם, תוכלו ליהנות ממקור מזין וטעים לחלבון וסיבים צמחיים.
מנות:
מתכון זה משמש 4-6 אנשים כמנה עיקרית.
זמן הכנה:
זמן ההכנה לקארי שעועית מש הוא כ10 דקות, בתוספת זמן השריית השעועית, ו30-40 דקות לבישול.
רמת קושי:
מתכון זה נכנס לקטגוריית קל-בינוני. בעוד שהמרכיבים וטכניקות הבישול פשוטות, השגת האיזון המושלם של הטעמים עשויה לדרוש קצת תרגול.
חלופות למתכונים:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. כדי להפוך את המתכון הזה לטבעוני, אתה יכול להחליף את הגהי בשמן צמחי או בשמן קוקוס. בנוסף, תוכלו להתאים אישית את התבלינים לפי העדפות הטעם שלכם, להוסיף פחות או יותר אבקת צ'ילי לחום, או לשלב תבלינים אחרים כמו קינמון, הל או ציפורן לעומק טעם נוסף.
טיפים לבישול:
- הקפידו להשרות את שעועית המש המיובשת במים לפחות 4 שעות או לילה לפני הבישול כדי לסייע לריכוך ולקצר את זמן הבישול.
- כדי לחסוך זמן, אפשר להשתמש בשעועית מש משומרת במקום מיובשות. פשוט שוטפים ומרוקנים את השעועית המשומרת לפני הוספתם לקארי.
- התאם את כמות המים המשמשת במתכון בהתאם לעקביות הרצויה. לקארי סמיך יותר יש להשתמש בפחות מים ולקארי דק יותר להוסיף עוד מים לפי הצורך.
- מקשטים את קארי שעועית המש בעלי כוסברה טריים ומגישים אותו עם חתיכות לימון בצד לפרץ של טעם רענן.
- קארי זה משתלב היטב עם אורז מאודה, לחם נאן או רוטי לארוחה שלמה ומשביעה.