תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לשקשוקה בורגר בגרסה חלבית.
מצרכים:
גבינה צהובה מגורדת
שליש פלפל חריף חתוך לקוביות(אפשר לשים יותר ואפשר לוותר למי שלא אוכל חריף)
5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות ובתוך מסננת על מנת להוריד את הנוזלים
1 גמבה חתוך לקוביות
4 ביצים
1 כף פפריקה מתוקה
כפית סוכר
חצי כפית מלח
1 כף כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום קצוצות
שמן קנולה
לחמניות המבורגר
אופן הכנה:
1. במחבת מחממים רבע כוס שמן ומטגנים את הגמבה לאחר שהשמן התחמם
2. מוסיפים את הפלפל חריף למחבת וממשיכים בטיגון.
3. מוסיפים למחבת את הפפריקה מטגנים דקה ומוסיפים את קוביות העגבניות וכפית של סוכר ומטגנים למשך 5 דקות.
4. מוסיפים את השום למחבת,מנמיכים את האש,מכסים ומבשלים למשך רבע שעה.
5. מוסיפים למחבת את הפלפל שחור גרוס,מלח,כמון,מערבבים ומבשלים למשך 5 דקות נוספות ואז מסירים מהאש.
6. חותכים את לחמניות ההמבורגר כפי שמוצג בסרטון ומרוקנים את פנים הלחם וממלאים בשקשוקה שהכנו.
7. מעל השקשוקה בלחמניה נפזר מעט גבינה צהובה מגורדת ונוסיף מעל עוד טיפה מהשקשוקה ומעל נשים ביצה במרכז הלחמניה.
8. שמים מעל הביצה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס.
9 מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 7-8 דקות,דקה לפני סיום שמים בחזרה את מכסה הלחמניה ואופים למשך 5 דקות נוספות.
סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה של המתכון: