דרגו את המתכון

תענוג סלט טורקי מתכון מקורי

בהחלט! סלט טורקי, המכונה גם "קובן סלאטסי" או סלט רועים, הוא מאכל תוסס ומרענן שמקורו במסורות הקולינריות של טורקיה. מפוצץ טעמים רעננים ומרכיבים צבעוניים, הסלט הזה הוא מרכיב עיקרי במטבח הטורקי ונהנה כתוספת או אפילו כמנה עיקרית קלילה.

מקורו באזורים הכפריים של טורקיה, שם רועים היו מכינים ארוחות פשוטות אך מזינות תוך שימוש במרכיבים הזמינים עבורם, סלט טורקי מגלם את המהות של הבישול הים תיכוני עם הדגש שלו על תוצרת טרייה וטעמים נועזים.

הסלט הזה הוא חגיגה של ירקות עונתיים, הכוללים בדרך כלל עגבניות עסיסיות, מלפפונים פריכים, פלפלים חריפים ובצל חריף, כולם חתוכים לקוביות דק וזורקים יחד. עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה ונענע מעניקים ארומה ריחנית ומאירים את המנה עם הגוונים הירוקים התוססים שלהם.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. התחל בשטיפה יסודית של כל הירקות תחת מים זורמים קרים. לייבש אותם במגבת מטבח נקייה או במגבות נייר.
  2. חותכים את העגבניות, המלפפון והפלפל לחתיכות קטנות ואחידות. פורסים דק את הבצל האדום.
  3. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את קוביות העגבניות, המלפפון, הפלפל והבצל האדום הפרוס.
  4. מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה הקצוצה והנענע, מערבבים הכל יחד בעדינות לאיחוד.
  5. מטפטפים מעל הסלט את שמן הזית כתית מעולה ומיץ הלימון.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ואז מערבבים שוב כדי להבטיח שכל המרכיבים יהיו מצופים באופן שווה.
  7. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או מיץ לימון לפי העדפתכם.
  8. לאחר תיבול לפי טעמכם, מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומקשטים בתוספת פטרוזיליה או עלי נענע אם רוצים.
  9. מגישים מיד כתוספת מרעננת או מנה עיקרית קלה לצד בשרים על האש, דגים או כחלק מממרח מזוזה.

אופציונלי לאוכלי כשרות:

החליפו מיץ לימון בחומץ אם תרצו

יש לוודא שכל המרכיבים כשרים

יתרונות תזונתיים:

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: המתכון הזה מניב מספיק סלט כדי להגיש ארבעה כתוספת או שתיים כמנה עיקרית קלילה. זה לוקח בערך 15 דקות להכנה והוא מדורג כקל, מה שהופך אותו למושלם עבור לילות שבוע עמוסים או ארוחות צהריים עצלות בסוף השבוע.

טיפים לשיפור המתכון:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות