אורז שווארמה בסיר אחד

אורז שווארמה
אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לארוחת אורז שווארמה בסיר אחד.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לארוחת אורז שווארמה בסיר אחד.

  • ניתן להמיר את השווארמה לחזה עוף או פרגיות.
  • באותה כוס שמדדתם את האורז תמדדו את המים.
  • 400 גרם שווארמה הודו לרצועות
  • 2 כוסות אורז
  • גזר מגורד
  • גמבה אדומה קטנה לקוביות
  • בצל קצוץ
  • רבע כוס שמן
  • כפית תבלין לשווארמה ( או פלדלפיה או גריל עוף)
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3.5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • ראשית נזהיב את הבצל בשמן ,נוסיף כורכום ונערבב נוסיף את רצועות השווארמה ,תבלין לשווארמה ושאר התבלינים .
  • נערבב ננמיך להבה נבשל ללא מים כ 20 דקות עד שמתרכך ..( השווארמה מגירה נוזלים לא להוסיף מים בשלב הזה) .
  • נוסיף את קוביות הגמבה והגזר.
  • נקפיץ ל 2 דקות נוספות לריכוך .
  • כעת נוסיף את האורז ( אני שוטפת אותו ומסננת ) נערבב ונוסיף את המים .
  • נכסה מכסה נבשל על להבה נמוכה בערך 15 דקות עד שכל המים מתאדים.
  • נפתח עם מזלג את האורז נכסה ונכבה את הגז .
  • אני משתמשת באורז בסמטי אפשר בכל אורז לבן אחר.
  • תוסיפו סלט ירקות ויש לכם אחלה ארוחה בקלי קלות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: