תפריט סגור

אורז שווארמה בסיר אחד

אורז שווארמה

אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לארוחת אורז שווארמה בסיר אחד.


  • ניתן להמיר את השווארמה לחזה עוף או פרגיות.
  • באותה כוס שמדדתם את האורז תמדדו את המים.
  • 400 גרם שווארמה הודו לרצועות
  • 2 כוסות אורז
  • גזר מגורד
  • גמבה אדומה קטנה לקוביות
  • בצל קצוץ
  • רבע כוס שמן
  • כפית תבלין לשווארמה ( או פלדלפיה או גריל עוף)
  • חצי כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3.5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • ראשית נזהיב את הבצל בשמן ,נוסיף כורכום ונערבב נוסיף את רצועות השווארמה ,תבלין לשווארמה ושאר התבלינים .
  • נערבב ננמיך להבה נבשל ללא מים כ 20 דקות עד שמתרכך ..( השווארמה מגירה נוזלים לא להוסיף מים בשלב הזה) .
  • נוסיף את קוביות הגמבה והגזר.
  • נקפיץ ל 2 דקות נוספות לריכוך .
  • כעת נוסיף את האורז ( אני שוטפת אותו ומסננת ) נערבב ונוסיף את המים .
  • נכסה מכסה נבשל על להבה נמוכה בערך 15 דקות עד שכל המים מתאדים.
  • נפתח עם מזלג את האורז נכסה ונכבה את הגז .
  • אני משתמשת באורז בסמטי אפשר בכל אורז לבן אחר.
  • תוסיפו סלט ירקות ויש לכם אחלה ארוחה בקלי קלות.
Posted in עוף

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!