Search

איך מבשלים קינואה טעימה אחד אחד בצורה מושלמת

איך מבשלים קינואה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היי חברים! היום, בואו נדבר על אחד המרכיבים האהובים עליי – קינואה! לדגן הזעיר הזה יש היסטוריה גדולה ויתרונות בריאותיים גדולים עוד יותר. אז בואו נחקור איך לבשל אותו בצורה מושלמת ולהפוך אותו לכוכב במטבח שלכם.

קינואה: קצת היסטוריה
קינואה (מבוטא KEEN-wah) היא לא רק מזון בריאות אופנתי; זה היה מרכיב עיקרי בתזונה של דרום אמריקה במשך אלפי שנים. בני האינקה קראו לזה "אם כל הדגנים", וזה היה כל כך חשוב להם שהקיסר יזרע באופן מסורתי את הזרעים הראשונים של העונה עם כלי זהב. כמה מגניב זה?

מעצמה תזונתית
קינואה היא חלבון מלא, מה שאומר שהוא מכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. הוא גם עשיר בסיבים, ברזל, מגנזיום וויטמינים מקבוצת B. ללא גלוטן וקלה לעיכול, קינואה היא אופציה נהדרת למגוון דיאטות ואפילו כשרה!

איך מבשלים קינואה – מרכיבים פשוטים למנה פשוטה

  • 1 כוס קינואה (כל צבע – לבן, אדום או שחור)
  • 2 כוסות מים או מרק
  • קורט מלח

מנה וזמן
מתכון זה יכין כ-3 כוסות קינואה מבושלת, אידיאלי ל-4-6 מנות. זה סופר מהיר וקל, לוקח בערך 20 דקות מתחילתו ועד סופו. רמת קושי? קלי קלות!

בישול קינואה טעמה אחד אחד: שלב אחר שלב

  1. ראשית, שטפו את הקינואה שלכם תחת מים קרים במסננת דקיקה כדי להסיר את הציפוי הטבעי שלה, הנקרא ספונין, שעלול לגרום לה טעם מר.
  2. בסיר בינוני מערבבים את הקינואה השטופה, המים (או המרק) וקורט מלח.
  3. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהקינואה ספגה את כל הנוזלים.
  4. מכבים את האש ומניחים לו לשבת, מכוסה, במשך 5 דקות. זה נותן לקינואה לאדות מעט ולהיות נעים ואוורירי.
  5. ספוג אותו עם מזלג, והו! קינואה מושלמת מוכנה לכל מה שתרצו לעשות איתה.

טיפים וטריקים לקינואה מושלמת

קליית הקינואה במחבת יבשה כמה דקות לפני הבישול יכולה להוסיף טעם אגוזי מקסים.
אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם תבלינים. עשבי תיבול, תבלינים, או אפילו סחיטה של מיץ לימון יכולים להוסיף טעם נהדר.
עוטף את זה
קינואה היא לא רק טרנד; זהו דגן רב-תכליתי ומזין שראוי למקום במטבח שלך. זה פשוט לבישול, ניתן להסתגל למתכונים רבים, ונותן אגרוף תזונתי. הגישו אותו כתוספת, זרקו אותו לסלטים, או אפילו השתמשו בו כבסיס לקערת ארוחת בוקר דשנה. האפשרויות אינסופיות! בישול שמח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות