איך מכינים עוגיות אמסטרדם – המדריך

איך מכינים עוגיות אמסטרדם
עוגיות אמסטרדם מתכון מושלם של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

עוגיות אמסטרדם מתכון מושלם של תומר תומס

איך מכינים עוגיות אמסטרדם – המדריך

סרטון המדגים איך מכינים עוגיות אמסטרדם:

מצרכים:

  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס סוכר חום דמררה או חצי כוס סוכר חום רגיל עם חצי כפית סילאן
  • חצי כוס קקאו
  • 1 ביצה
  • כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל עם חצי כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • קוביות שוקולד לבן או אצבעות קינדר
  • לקישוט מלמעלה: עדשים צבעוניות
  • כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה

אופן: הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה,סוכר לבן,סוכר חום ומפעילים את המיקסר לעבוד.
  2. תוך כדי מוסיפים את הסודה לשתיה והתמצית וניל והקקאו וממשיכים בערבול.
  3. לאחר שנוצר מרקם אחיד בערת המיקסר מוסיפים את הקמח תופח והביצה וממשיכים בערבול.
  4. ברגע שהמסה בקערת המיקסר מתגבשת, עוצרים את פעולת המיקסר ומעבירים לקערה, מכסים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות מצב טורבו.
  6. לאחר חצי שעה, מחלקים את הבצק ל-15 חלקים וכל חלק לכדרר לכדור ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
  7. משטחים את הכדורים שבתבנית,שמים במרכז כל עוגיה את המילוי וסוגרים כפי שמוצג בסרטון למעלה וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות מצב טורבו למשך כ-20 דקות עד אשר קצוות העוגיה מתקשות ואמצע העוגיה נשאר רך.
  9. מוצאים את העוגיות מהתנור לאחר 20 דקות ובעוד העוגיות חמות נועצים בהן בעדינות את העדשים(לא חובה) ,נותנים לעוגיות להתקרר ואז מגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: