בורקס מבצק שמרים

בורקס מבצק שמרים
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון שלה לבורקס מבצק שמרים.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון שלה לבורקס מבצק שמרים.

מצרכים:

  • לבצק
  • 2-3/4 כוסות קמח (400 גרם)
  • 3/4 כוס חלב
  • כף שמרים יבשים
  • 1 חלבון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה דק
  • ללוש לבצק אחיד
  • להתפיח לחצי שעה
  • למילוי
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
  • 3 כפות גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 ביצה L
  • פלפל שחור מלח
  • תוספות:
  • גבינה צהובה
  • טבעות זיתים
  • פטרוזיליה 

אופן הכנה:

  • לערבב לתערובת אחידה .
  • לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים .
  • לפתוח כל כדור לריבוע בעובי 1/2 ס"מ .
  • לחלק ל-9 ריבועים .
  • למלא כל ריבוע במילוי .
  • לסגור למשולש .
  • להדק היטב את הקצוות .
  • להבריש בחלמון + כפית חומץ .
  • לפזר שומשום .
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° כ-25 דקות

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הבורקס:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: