בורקס מבצק שמרים

בורקס מבצק שמרים
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון שלה לבורקס מבצק שמרים.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון שלה לבורקס מבצק שמרים.

מצרכים:

  • לבצק
  • 2-3/4 כוסות קמח (400 גרם)
  • 3/4 כוס חלב
  • כף שמרים יבשים
  • 1 חלבון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה דק
  • ללוש לבצק אחיד
  • להתפיח לחצי שעה
  • למילוי
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
  • 3 כפות גבינה לבנה
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 ביצה L
  • פלפל שחור מלח
  • תוספות:
  • גבינה צהובה
  • טבעות זיתים
  • פטרוזיליה 

אופן הכנה:

  • לערבב לתערובת אחידה .
  • לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים .
  • לפתוח כל כדור לריבוע בעובי 1/2 ס"מ .
  • לחלק ל-9 ריבועים .
  • למלא כל ריבוע במילוי .
  • לסגור למשולש .
  • להדק היטב את הקצוות .
  • להבריש בחלמון + כפית חומץ .
  • לפזר שומשום .
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180° כ-25 דקות

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הבורקס:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: