תפריט סגור

בצל ממולא באורז וכבדי עוף ברוטב רימונים וסילאן


מבצע לגולשי האתר - סיר אורז במחיר הכי זול בארץ

לקניית הסיר אורז חייגו עכשיו: 052-7876868


מתכון מושלם לבצל עם מילוי של אורז וכבדי עוף ברוטב של רימונים עם סילאן, מתכון חגיגי במיוחד של תומר תומס

מצרכים:
4 בצלים גדולים מקולפים וליצור חתך עד המרכז כפי שהוצג בסרטון
250 גרם כבד עוף צלוי קצוץ
חצי חבילה כוסברה קצוץ
4-5 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
250 גרם אורז עגול חלוט במים חמים ושטוף (5 דקות במים רותחים, מסננים ושוטפים)
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית כמון
מעט שמן
2 שיני שום קצוצות
1 כף רכז רימונים
1 כף סילאן




אופן הכנה:
1. בסיר מרתיחים מים ומוסיפים כפית מלח לאחר רתיחה מבשלים את הבצלים למשך5-10 דקות עד לריכוך.
2. מתחילים בהכנת המילוי,בקערה שמים את האורז העגול,כוסברה ובצל ירוק,כבד קצוץ,חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור גרוס וכפית כמון,מעט שמן ומערבבים לתערובת אחידה.
3. לאחר 5 דקות מוציאים את הבצל מהמים החמים ושוטפים במים חמים על מנת לקרר אותו,שומרים חלק מהמים לרוטב.
4. לאחר שהבצל התקרר,מורידים את הכבה הראשונה ומפרידים את הבצל לשכבות,את החלקים הקטנים שנשארים נהבצל,ניתן לקצוץ ולהוסיף למילוי.
5. שמים כף מילוי במרכז עלה הבצל שיצרנו ומגלגלים ומניחים עם הקיפול כלפי מטה בסיר.
6. מתחילים בהכנת הרוטב,מהמים שבישלנו את הבצל לוקחים 5 מצקות ושמים בקערה,מוסיפים את שיני השום הקצוצות ואת הרכז רימונים והסילאן,מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס,מערבבים היטב ושופכים לסיר עם הבצלים הממולאים ושמים מעל צלחת הפוכה למנוע מהממולאים לזוז ושמים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.,יש לוודא במהלך האפייה שתמיד יש נוזלים.
7. לאחר שעה מוציאים ומגישים.

סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה של הבצלים במילוי אורז וכבדי עוף:

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
בצל ממולא באורז
Published On
ציון ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!