תפריט סגור

בצק פריך עוגיות -עוגיות 123

עוגיות חמאה מתכון

כמה דגשים לפני שמכינים את המתכון,יש 2 אופציות להכין את הבצק,
אחת ידנית כפי שמוצג בסרטון בתחתית הדף
או בעזרת מעבד מזון כפי שכתוב במתכון למטה.

מצרכים להכנת בצק פריך עוגיות -עוגיות 123

חצי כוס סוכר או 100 גרם אבקת סוכר.
200 גרם חמאה (או מחמאה לגרסת פרווה )חתוכה לקוביות קטנות .
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם )
1 חלמון


אופן הכנה:
1. בתוך קערת מעבד מזון ביחד עם הלהב שמים את הקמח והחמאה ,ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת הנראית כמו פירורי חול ( יש להמנע מערבוב יתר)
2. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים בפולסים קצרים עד שזה נטמע בתוך התערובת ( מבחינת מראה זה אמור להיראות עדיין כמו פירורי חול)
3. מוסיפים את החלמונים או הביצה עד לקבלת בצק אחיד ,שוב גם במקרה הזה להמנע מערבוב יתר.
4. נעטוף את הבצק עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש, הבצק צריך להיות לפחות חצי שעה בקירור.
5. לפני העבודה על הבצק, מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי אחיד (יש להמנע מקימוח יתר של משטח העבודה)
7. קורצים עוגיות בצורה הרצויה בעזרת חותכן מתאים ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
8. אופים בתנור עד להזהבה בערך 12 דקות ( בודקים את העוגיות בחלק התחתון)
9. מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר ואז אפשר לפזר אבקת סוכר מעל ( לא חובה)

ניתן להשתמש בבצק בתור תחתית לפאי(טארט) מתוק

Posted in בצקים,מתכונים לעוגיות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!