Search

בקלאווה מתכון חלומי

בקלאווה מתכון נדיר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

בקלאווה מתכון חלומי

סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון מושלם של בקלאווה .

מצרכים:
1 חבילה של בצק עלים (של מעדנות)
להכנת המילוי:
שקדים (200 גרם )
קשיו (200 גרם )
אגוזי מלך (200 גרם )
בוטנים (400 גרם )
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן
2 ביצים
להכנת הסירופ:
3 כוסות סוכר
½1 כוסות מים
מיץ לימון (מחצי לימון)
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
כנאפה בקלאווה מושלמת – תומר תומס
כנאפה מתכון ביתי מנצח
בסבוסה מתכון שתעופו עליו

מתכון נוסף של בקלאווה:

אופן הכנה:
1. מפשירים לילה שלם במקרר את הבצק עלים.
2. לרדד מעט את בצק העלים ולחלק אותו לשלושה מלבנים שווים.
3. להכניס את התערובת- לקלות את כל הפיצוחים ולטחון לחתיכות גסות.
4. להעביר לקערה ולהוסיף קינמון, ציפורן, ביצים ולערבב היטב.
להכנת הסירופ והרכבת הבקלאווה:
1. להמיס על הגז את מרכיבי הסירופ עד לסמיכות קלה ולשפוף מעל תערובת הפיצוחים ולערבב היטב.
2. לקחת מלבן אחד מהבצק ולהניח בתחתית תבנית חד פעמית גדולה.
3. לשפוך מהתערובת בשכבה אחידה ולכסות בשכבת בצק נוספת, לשפוך שוב מהתערובת ולכסות בשכבת בצק.
4. לחתוך עם סכין בצורה אלכסונית פעם מצד ימין לאורך כל התבנית ולאחר מכן מצד שמאל כך שנוצרים מעוינים.
5. למרוח ביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה יפה.
6. להכין שוב סירופ מ-3 כוסות סוכר 1 1/2 כוסות מים ומיץ מחצי לימון עד לרוטב קצת סמיך.
7. ולשפוך בנדיבות מעל העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור, גם הסירופ צריך להיות חם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות