תפריט סגור

בריוש איטלקי במילוי קצפת – מריטוצו

בריוש איטלקי במילוי קצפת מריטוצו

מירב דהן משתפת אותנו במתכון שלה לבריוש איטלקי במילוי קצפת(מריטוצו).


  • 1 קילו קמח רגיל
  • 2 כוסות מים
  • 130 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות שמרים טריים
  • 3 יחידות ביצים L
  • 1 כפית מלח
  • גרידה מקליפת לימון אחד
  • ½ כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלבון
  • כמה טיפות מיץ לימון

לקרם:

  • 2 גביעים שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת הלחמניות – בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח ונוסיף לו בהדרגת את המים תוך כדי לישה. נמשיך בערבוב של כל החומרים עד שמקבלים בצק.
  • נוסיף את השמרים ואז נוסיף את הסוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון, ונמשיך ללוש.
  • כשהבצק כבר מתחיל להתאחד, נוסיף את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת לחלוטין. אחרי זאת מוסיפים את המלח וללוש עד שמקבלים בצק אחיד ונוזלי.
  • נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח במקרר במשך 12 שעות לפחות.
  • נוציא את הבצק מהמקרר ונעביר למשטח מקומח היטב. ללוש את הבצק ולעבד אותו לצורת כדור.
  • נחלק את הבצק לכדורים קטנים של 70 גרם כל אחד, ונניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים. נכסה ונתפיח כמעט עד להכפלת הנפח.
  • אחרי זאת מכניסים לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.
  • נכין את הציפוי על ידי הכנסת כל החומרים לסיר קטן ובישול על אש נמוכה. נערבב בלי הפסקה עד שנוצר קצף בהיר.
  • כשהלחמניות התקררו, נטבול צד אחד העליון בציפוי ומניחים להתקרר.
  • בינתיים מקציפים את ה-2 שמנת מתוקה ללא סוכר וללא תוספות, לקצף יציב.
  • חותכים את הלחמניה לא עד הסוף וממלאים בקרם, מיישרים את הקרם שיהיה חלק.
  • מפזרים אבקת סוכר מעל.

מתכון נוסף לבריוש איטלקי במילוי קצפת:

Posted in מאפים

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!