דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון קל לגולאש ב-5 דקות.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הגולאש:
מצרכים:
- בשר שריר מספר 8 חתוך לקוביות כפי שמוצג בסרטון
- כף פפריקה
- כף שטוחה מלח
- חצי כף סוכר
- 2 כפות שמן
- כף שטוחה פלפל שחור
- פחית של עגבניות מרוסקות גס (רצוי איטלקיות)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום
- 2 בצלים חתוכים גס
- 1 פלפל חריף ירוק (לא חובה)
- 1.5 ליטר מים
אופן הכנה:
- שמים את קוביות הבשר בקערה ,מכסים עם מים חמים ושמים בצד.
- לוקחים סיר כבד ושמים בתוכו כף פפריקה,כף שטוחה של מלח,חצי כף סוכר,2 כפות שמן,כף שטוחה של פלפל שחור,פחית עגבניות מרוסקות, 4 תפוחי אדמה ,2 בצלים,2 שיני שום,פלפל חריף ירוק ו-1.5 ליטר מים ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר ששלקנו לסיר הרוטב (ללא המים ששלקנו רק קוביות הבשר) ודואגים שקוביות הבשר יהיו מכוסות היטב עם הרוטב.
- שמים מעל הסיר נייר אפיה שהורטב קלות במים וסוגרים עם המכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 4-4.5 שעות,אם לאחר הזמן יש הרבה נוזלים,אז מסירים מכסה ונייר אפיה ומשאירים לעוד רבע שעה בתנור לצמצום הנוזלים..
- מוציאים מהתנור ומגישים.