דרגו את המתכון
גולאש הונגרי אמיתי
מצרכים ל8 סועדים
3 קילו כבש /בקר
קילו תפו"א
4 כוסות ציר בקר /ציר עוף (אפשר לקנות ציר בקר מוכן או להרתיח ירקות שורש עם עוף לסנן ולשתמש במרק – או פשוט להרתיח מים עם אבקת מרק עוף )
1 כוס בירה
4 כפות רסק עגבניות
2 בצל
6 גזרים
2 גבעולי כרישה
5 כפות שמן
4 כפות קמח
1 ענף טימין
1 ענף רוזמרין
מלח ופלפל לפי הטעם
פטרוזיליה
אופן ההכנה:
שוטפים את הבשר היטב, חותכים את הבצל, ותפוחי האדמה לקוביות, הכרשה והגזר לטבעות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל מעט עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר, מפזרים קמח ומערבבים.מוסיפים את הירקות, רסק העגבניות, את ציר הבקר/המרק ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין. מוסיפים את בירה (מסייעת לריכוך הבשר). מביאים להרתחה ומבשלים על אש בינונית עם מכסה כשעה וחצי עד שעתיים. מפזרים פטרוזיליה ומגישים חם.
בתיאבון