דג מושט מרוקאי עם גרגירי חומוס

דג מושט עם חומוס וגזר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לדג מושט מרוקאי עם גרגירי חומוס

מצרכים:

פילה מושט לפי מספר סועדים
כוס חומוס לאחר השריה ובישול או שניתן להשתמש בחומוס שימורים או קפוא.
2 גזרים קלופים ולחתוך דק
6 שיני שום שלמות ניתן גם לחצות ל-2
רבע כוס שמן
פלפלים חריפים אדומים
חצי כפית כורכום
מלח לפי הטעם
כף גדושה פפריקה
חצי חבילה כוסברה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כוס מים רותחים + כפית אבקת מרק פרווה (לערבב יחד)

אופן הכנה:

1. משרים את הדגים למשך חצי שעה בלימון ומלח,לאחר חצי שעה שוטפים ומסננים מנוזלים.
2. מחממים בסיר את השמן,מוסיפים את השום ולאחר שהשמן חם נוסיף את הפפריקה והכורכום ונערבב (יש להזהר משריפת התבלינים או השום)
3.מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס,את הפלפלים,גזר,חצי מכמות הכוסברה, מרק עוף (מעורבב עם המים),מלח,פלפל שחור.
4. מבשלים את הרוטב על הלהבה נמוכה רבע שעה ונוסיף את הדגים.
5. חשוב לנענע את הסיר מדי פעם ולהשקות את הדגים עם הרוטב וא מבשלים לרבע שעה נוספת.
6. מפזרים את הכוסברה שנותרה,שוב משקים את הדגים עם הרוטב ו 5 דקות אחרונות נבשל ללא מכסה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: