זלביה – סופגניות מהמטבח התימני

זלביה מתכון
זלביה מתכון מושלם מהמטבח התימני

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

זלביה – סופגניות מהמטבח התימני

המצרכים לכ- 40 סופגניות:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים – שתי קוביות שמרים טריים או 5 כפות שמרים יבשים
¼ כוס סוכר
1 ביצה
כף מלח
4 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה קמח, שמרים, סוכר מלח, ביצה, ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים היטב עד שמתקבל בצק רך ודביק.
מניחים להתפחה כשעה או עד שיכפיל את נפחו. לאחר מכן לשים שוב כדקה ומניחים להתפחה נוספת כ40 ד'.
מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.
לוקחים ביד רטובה מעט מהבצק ומכניסים לזהירות לשמן החם סופגניות כל פעם. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים למגש עם נייר סופג. מפסרים מעל סוכר ומגישים. בתיאבון.

סרטון עם מתכון נוסף של זלביה תימנית:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: