חמוצים ביתיים מהירים תוך שעה

חמוצים ביתיים מהירים
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מקס מלכיאל משתף אותנו במתכון שלו להכנת חמוצים ביתיים תוך שעה.

מצרכים:
2 ליטרים מים
6 כפות מלח
1 ק"ג מללפונים שטופים ומיובשים
2-3 ענפים של שמיר לכל צנצנת
1 עלה דפנה לכל צנצנת
1 ענף טרגון לכל צנצנת
3-4 שיני שום בכל צנצנת
3-4 גרגירי חומוס יבש בכל צנצנת (עוזר למלפפונים להיות קראנצים).
חומץ (ממלאים בערך רבע צנצנת)

אופן הכנה:

  1. מערבבים את המים עם המלח עד להמסה מלאה של המלח.
  2. שמים בכל צנצנת ,שמיר,עלה דפנה,טרגון,שיני שום,גרגירי חומוס.
  3. מסדרים את המלפפונים בתוך הצנצנות (מכניסים בכל צנצנת כמה שאפשר).
  4. שופכים את מי המלח שהכנו עד שמכסים את המלפפונים שבצנצנת (לא למלא עד סוף הצנצנת להשאיר קצת רווח כפי שהוצג בסרטון).
  5. שמים את הצנצנות בתוך סיר גדול וממלאים את הסיר עם מים עד 2/3 מגובה הצנצנת.
  6. שמים את הסיר על הגז על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
  7. שמים גם את המכסים של הצנצנות במים הרותחים בסיר על מנת לחטות את המכסים.
  8. ברגע שיש רתיחה של המים בסיר,מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה נוספת.
  9. לאחר חצי שעה של בישול, מכבים את האש,מגסים את הצנצנות ונותנים להתקרר לחלוטין(יש לעשות בזהירות על מנת שהצנצנות לא ישברו) ולאחר שהתקררו ניתן לאכול.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: