ירקות מוקרמים בתנור

ירקות מוקרמים בתנור
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לירקות מוקרמים בתנור.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לירקות מוקרמים בתנור.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הירקות מוקרמים בתנור:

מצרכים:

  • 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
  • 1 ברוקולי בינוני מפורק לפרחים
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חצי סלסלת פטריות חתוכות לרבעים
  • 1 שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול) 250 מ"ל
  • כף מלח, פלפל שחור לפי הטעם, חצי כפית תבלין אגוז מוסקט
  • 150 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנה:

  • לחמם תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
  • בסיר עם מים רותחים לבשל את קוביות תפוחי האדמה והבטטות כ- 10 דקות..
  • לסנן ולהניח בתבנית בינונית חסינת חום (אין צורך לשמן את התבנית).
  • בינתיים בסיר נוסף עם מים רותחים לבשל את פרחי הברוקולי והכרובית כ- 5 דקות, לסנן ולהניח בתבנית עם הבטטה והתפוחי אדמה.
  • במחבת עמוק לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
  • להוסיף את השום הקצוץ והפטריות ולהקפיץ יחד כ- 2 דקות..
  • להוסיף את השמנת והתבלינים, לערבב היטב, לתת רתיחה ולסגור את האש..
  • למזוג את תכולת המחבת על הירקות בתבנית ולערבב מעט..
  • לפזר מעט מלח מלמעלה..
  • לפזר גבינה צהובה מגוררת מלמעלה.
  • עד לשלב הזה ניתן להכין את המנה ולהכניס למקרר מכוסה. להוציא ולאפות כשעה לפני ההגשה..
  • לאפות כ- 40 דקות או עד שהגבינה מזהיבה.

מתכון נוסף של ירקות מוקרמים:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: