חיפוש

כרובית מוקרמת מתכון מעלף

כרובית מוקרמת מתכון מעלף

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

כרובית מוקרמת מתכון מעלף

מירי גולני משתפת אותנו במתכון מעלף של כרובית מוקרמת.

מצרכים:

כרובית בגודל בינוני
במקום להכין רוטב בשמל, השתמשתי ברוטב בשמל קלאסי של תנובה (200 גר')
100 ג' גבינת פרמזן
150 גר' גבינה טל עמק או פיקורינו מגוררת או סקנדינבית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
לביבות כרובית ובטטה מתכון נדיר
פיצה אלפרדו מוקרמת מתכון מנצח
כרובית מטוגנת מתכון של פעם בחיים

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. מרתיחים סיר עם מים. כשהמים רותים מכניסים את הכרובית שהפרדנו לפרחים, ומבשלים כ-20 דקות.
2. מוציאים את הכרובית מהסיר עם כף הגשה עם חורים ומסדרים את פרחי הכרובית בכלי פיירקס בו נאפה אותה.
3. בין פרחי הכרובית, מפזרים בנדיבות גבינת טל עמק .
4. מכינים את רוטב הבשמל – מוסיפים מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, וגבינת פרמזן.
5. שופכים מעל הכרובית את רוטב הבשמל ומעליו מפזרים את יתרת הגבינה המגוררת.
6. אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
7. אם רוצים להכין לבד רוטב בשמל, להלן המצרכים: 30 גרם חמאה, 40 גרם קמח = 4 וחצי כפות גדושות קמח, 1/2 כוס חלב (אפשר 1/2 כוס שמנת להקצפה 38%), מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורד. וגבינת הפרמזן.
8. אופן הכנה: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ויוצרים רביכה. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה עד שמסמיך (להשגיח שלא יווצרו גושי קמח) מוסיפים את גבינת הפרמזן.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות