כרוב ממולא צמחוני או בשרי

כרוב ממולא צמחוני
טלי אדרי משתפת אותנו במתכון שלה לכרוב ממולא צמחוני.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

טלי אדרי משתפת אותנו במתכון שלה לכרוב ממולא צמחוני.

מצרכים להכנת 30-35 יח קטנות:

1 כרוב בלאדי גדול(כרוב פיתה),או 2 כרוב רגיל גדול
חצי קילו בשר טחון(אני עשיתי בלי בשר)
4 בצל יבש קצוץ דק
4 עגבניות חתוך דק כמו לסלט
3 כוס חד פעמי אורז עגול שטוף ומסונן ואם בלי בשר אז 4 כוס אורז
חצי חבילה כרפס קצוץ
200 גרם רסק עגבניות(2 קופסאות קטנות)
מלח
פלפל שחור
בהרט(תבלין קובה)
200 גר רסק עגבניות עם כוס מים חמים
מלח
סוכר
מעט מלח לימון
מעט חוואג׳למרק
3 כוסות מים רגילים

1 כרוב בלאדי גדול(כרוב פיתה),או 2 כרוב רגיל גדול,לחתוך על 4 להוציא הגזע עם סכין,להכניס לשקית קוקי או שקית ניילון שקופה פשוטה,ולמקרו כל רבע כרוב על 7 דקות,לפתוח השקית ולהניח אותם על מסננת.

למילוי:
להניח בקערה חצי קילו בשר טחון(אני עשיתי בלי בשר),
לחוד לטגן 4 בצל יבש קצוץ דק במחבת עם כמות טובה שמן,
כשמזהיב להוסיף 4 עגבניות חתוך דק כמו לסלט ולהמשיך לטגן ביחד עוד כ10 דקות עד שגם העגבניות מטוגנות ומשנות צבע,
לצנן 10 דקות לשפוך על הקערה עם כל השמן על הבשר(לצמחונים לשפוך לקערה נקיה בלי בשר)
להוסיף 3 כוס חד פעמי אורז עגול שטוף ומסונן ואם בלי בשר אז 4 כוס אורז ,חצי חבילה כרפס קצוץ,200 גר רסק עגבניות(2 קופסאות קטנות)מלח פלפל שחור ובהרט(תבלין קובה)
לערבב היטב היטב,לקחת עלים מהכרוב למלא ולגלגל(לא חייב לסגור את 2 הצדדים אל דאגה זה לא יוצא בבישול)וגם לא צריך עלים כל כך גדולים,(בעיני הקטנים יותר יפים ומגרים יותר),לרפד בכמה עלים שמיותרים(הקטנים שנישארו)את הסיר בתחתית למטה(סיר רחב)ולהניח מעליהם את גלילות הכרוב ממולא ומעל לפזר עוד 3-4 עלים ריקים כמו כיסוי.

לרוטב:
בקערה להמיס 200 גר רסק עגבניות עם כוס מים חמים,להוסיף מלח סוכר מעט מלח לימון ומעט חוואג׳למרק לערבב ולהוסיף עוד 3 כוס מים רגילים לשפוך מעל הכרוב עד לכיסוי בלבד,לתת רתיחה על הגז ולאחר רתיחה לסגור ולהדק עם נייר כסף וכמה חורים במזלג(חובה להוצאת האדים)ולהכניס לתנור חום 180 מעלות לשעה ורבע-בהצלחה👍😘אותו מתכון גם לגבי פלפלים ממולאים.

סרטון עם מתכון נוסף לכרוב ממולא:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: