לביבות בטטה ברוטב שמנת שום

לביבות בטטה ברוטב שמנת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון ללביבות בטטה ברוטב שמנת שום.

מצרכים:

  • 1 מיכל שמנת לבישול 10% של השף הלבן (250 מ"ל)
  • 1 בטטה גדולה מקולפת ומגורדת או 2 בינוניות
  • 1 ביצה בגודל לארג'
  • 2 שיני שום מגורדות
  • מעט מלח
  • פלפל שחור(לא חובה)
  • 50 גרם חמאה
  • ענף של בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף קמח

אופן הכנה:

  1. שמים בקערה את הבטטה המגורדת,מוסיפים לקערה כפית מלח,מערבבים ושמים בצד ל-10 דקות על מנת להוציא נוזלים מהבטטה.
  2. בסיר קטן ממיסים את החמאה,מוסיפים את שיני השום לסיר,מטגנים קלות ומוסיפים את המיכל של השמנת לבישול ומעט מלח ומצמצמים את השמנת תוך כדי בישול ואז מוסיפים מעט בצל ירוק קצוץ,מערבבים מעט,מכבים את האש ושמים את הרוטב בצד.
  3. לאחר שהסרנו את הרוטב מהגז,מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  4. סוחטים את הנוזלים מהבטטה המגורדת כפי שמופיע בסרטון.
  5. לאחר שהוצאנו את הנוזלים,מוסיפים לבטטה את הבצל הירוק הקצוץ,ביצה,כף קמח,חצי כפית פלפל שחור,מעט מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מחממים שמן, יוצרים לביבות ומטגנים עד להזהבה מ-2 הצדדים ומוציאים לרשת מעל תבנית.
  7. שמים את הרוטב בצלחת ההגשה ומעל מסדרים את הלביבות,מקשטים בבצל ירוק ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: