חיפוש

לחם טחינה אוורירי: תענוג מזין

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לחם טחינה אוורירי: תענוג מזין

מקורו במסורות הקולינריות העשירות של המזרח התיכון, לחם טחינה אוורירי הוא פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים. מתכון זה משלב את התמצית האגוזית של הטחינה עם האיכות הקלילה והאוורירית של הלחם, וכתוצאה מכך פינוק מעורר תיאבון המושלם לכל שעה ביום. בין אם נהנו ממנו כבסיס ארוחת בוקר, חטיף צהריים או כתוספת עם ארוחות מלוחות, הלחם הזה מציע תערובת ייחודית של פינוק ושלמות.

רכיבים:

  • 400 גרם קמח לכל מטרה
  • 1 חבילה (7 גרם) שמרים יבשים פעילים
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 100 גרם טחינה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • שמן זית (לשימון)

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את המים הפושרים והשמרים היבשים הפעילים. תן לזה לשבת 5-10 דקות עד לקצף.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח והמלח.
  3. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ויוצקים פנימה את תערובת השמרים המופעלים, הטחינה והדבש.
  4. בעזרת כף עץ או ידיים מערבבים את החומרים עד שנוצר בצק דביק.
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים 8-10 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית.
  6. משמנים קלות קערה נקייה בשמן זית ומניחים בפנים את הבצק, מכסים אותו במגבת מטבח לחה. מניחים לבצק לתפוח במקום חמים ללא גירוי במשך שעה או עד להכפלת נפחו.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  8. לאחר שהבצק תפח, דופקים אותו בעדינות כדי לשחרר עודפי אוויר. מעצבים ממנו כיכר ומניחים אותו על תבנית האפייה המוכנה.
  9. מכסים את הכיכר במגבת מטבח נקייה ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  10. אופים את הלחם בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד להזהבה ונשמע חלול כאשר מקישים על התחתית.
  11. לאחר האפייה, מעבירים את הלחם לרשת לצינון מלא לפני שפורסים.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. בנוסף, אם טחינה אינה זמינה, ניתן להשתמש בחמאת שקדים או חמאת קשיו כתחליפים, אם כי פרופיל הטעם ישתנה מעט.

יתרונות תזונתיים:

  • לחם הטחינה האוורירי הזה לא רק טעים; הוא גם עמוס ביתרונות תזונתיים. 
  • טחינה, עשויה משומשום טחון, היא מקור עשיר לשומנים בריאים, חלבון ומינרלים חיוניים שונים כמו סידן, ברזל ומגנזיום. 
  • בנוסף, קמח דגנים מלא מוסיף סיבים, מסייע לעיכול ומספק אנרגיה מתמשכת. עם שילוב מאוזן של חומרים מזינים, הלחם הזה מהווה תוספת בריאה לכל דיאטה.

כמות: מתכון זה מניב כיכר אחת של לחם טחינה אוורירי, כ-12 פרוסות.

זמן הכנה: הכנה ללחם טחינה אוורירי אורכת כשעתיים, כולל זמן התפחה.

רמת קושי: קלה. אמנם צריך קצת סבלנות כדי שהבצק יתפח, אבל השלבים פשוטים, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים.

טיפים לשיפור:

  • ודא שהשמרים טריים ופעילים להתפחה אופטימלית.
  • כדי לשפר את הטעם, פזרו שומשום על גבי הכיכר לפני האפייה.
  • לטעם עשיר יותר, מטפטפים דבש או טחינה נוספת על הלחם הפרוס לפני ההגשה.
  • יש לאחסן שאריות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או להקפיא לחיי מדף ארוכים יותר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות