לחם פרנה מרוקאי מתכון של תומר תומס

לחם פרנה מרוקאי מתכון
מתכון ללחם פרנה מרוקאי של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתכון קל ופשוט ללחם פרנה מרוקאי של תומר תומס

מצרכים:
1 ק"ג קמח
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:
1. שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז ושמים במרכז הגומה את המלח ומכסים את הגומה.
2. שמים בקערת הקמח את השמרים היבשים ומערבבים.
3. מוסיפים את המים לתערובת הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ולשים במשך 5 דקות,יוצרים כדור,עוטפים במעט שמן זית,מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח,בערך 40 דקות.
4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו,מקמחים את משטח העבודה,מוציאים את הבצק למשטח המקומח לשים דקה ומחלקים ל-7 כדורים כפי שהוצג בסרטון.
5. משטחים כל בצק לצורה הרצויה,יוצרים חריצים עם האצבעות,משמנים בזמן זית מ-2 הצדדים ואופים בסיר חשמלי למשך 2-3 דקות עד להשחמה,מוציאים וחוזרים על התהליך עם שאר הפרנות.

סרטון שמדגים את כל השלבים של הכנת הלחם פרנה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: