תפריט סגור

לחמג'ון טורקי מתכון של תומר תומס

לחמגון טורקי מתכון תומר תומס

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו ללחמג'ון טורקי מושלם.

מצרכים להכנת מתכון לחמג'ון טורקי:

  • לבצק:
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • כף שמרים יבשים
  • כף שטוחה סוכר
  • כף שמן זית
  • 4 כוסות (חד פעמי לשתיה חמה) שקמח לבן מנופה (500 גרם)
  • כפית שטוחה מלח
  • למילוי בשר:
  • שמן זית
  • 2-3 כפות צנוברים
  • רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל סגול גדול קצוץ
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • כפית תערובת בהרט (לא חובה)
  • מלח לפי הטעם
  • כפית סומק (לא חובה)
  • קופסת עגבניות מגורדות (רצוי תוצרת איטליה)
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 400 גרם בשר טחון
  • שומשום

אופן הכנה:


מבצע מיוחד לחברי "פסיפלורה מתכונים"
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "יונדאי" כולל משלוח עד הבית במחיר של 350 ש"ח בלבד
כולל שנה אחריות!!!
המלאי מוגבל ל-100 יחידות בלבד.

להזמנות חייגו עכשיו 052-7876868


  1. בקערה שמים את המים,שמרים יבשים והסוכר ומערבבים היטב ומוסיפים את כף שמן זית.
  2. מוסיפים לקערה את הקמח,מעבדים מעט ואז מוסיפים את המלח ומעבדים לבצק אחיד ומגלגלים לכדור,מורחים מעט שמן זית שלא יתייבש,מכסים בניילון נצמד ושמים חצי שעה לתפיחה.
  3. מתחילים בהכנת המילוי : יוצקים למחבת שמן זית בנדיבות ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא משחים ואז מוסיפים את השום הקצוץ ואת הפלפל החריף הקצוץ וממשיכים לערבב.
  4. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו,תוך כדי הערבוב מוסיפים את הפלפל שחור גרוס ואת המלח לפי הטעם ואת הצנוברים בצד וקולים אותם מעט ואז מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הכפית השטוחה של הבהרט (שוב זה לא חובה) וממשיכים לערבב ואז מוסיפים חצי מקופסת העגבניות המגורדות וממשיכים לערבב.
  5. לקראת סיום טיגון הבשר מוסיפים את הסומק (לא חובה אבל מוסיף) ומערבבים ושמים את מילוי הבשר בצד.
  6. מקמחים קלות את משטח העבודה ומוציאים אוויר מהבצק שהכפיל את נפחו ולשים קלות ונחלק אותו ל-4 חלקים.
  7. יוצרים מכל רבע בצק כדור ונניח בצד.
  8. מרדדים כל כדור לצורה הרצויה ובעזרת האצבעות יוצרים גומות קלות בבצק כפי שהוצג בסרטון ושמים בצד וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
  9. שמים במרכז כל בצק מרודד את המילוי בשר שהכנו.
  10. יוצרים קיפול משני הצדדים של הבצק כפי שמוצג בסרטון (לא עד הסוף שישאר מעט פתוח) ואת הקצה סוגרים לגמרי שמה שנוצר הם מעין סירות בצק ממולאות בבשר ומורחים על הבצק שמן זית בצורה נדיבה בעזרת מברשת על מנת שיהיה קראסט ומפזרים מעל שומשום.
  11. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות טורבו .
  12. שמים את הלחמג'ון על נייר אפיה ואופים עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הלחמג'ון טורקי:

Posted in בשר

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!