Search

לחמניות ביס עם זיתים נדירות

לחמניות ביס עם זיתים נדירות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לחמניות ביס עם זיתים נדירות

סבתא לאה משתפת אותנו במתכון ללחמניות ביס עם זיתים מבפנים

מצרכים:
לבצק שק"ם מלוח:
2 ½ כוסות קמח תופח מנופה 350 גרם (או 2 וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה)
1 כפית מלח
1 כפית חומץ
200 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה – שמנת של פעם 27% שומן (200 מ"ל)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת – צ'דר (קשקבל, פרמז'ן, או מה שאוהבים)
למילוי:
30-35 זיתים מגולענים ירוקים
לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת בכף מים
צלחת שומשום בנדיבות
אופן ההכנה מופיע בהמשך:

מתכונים נוספים:
לחמניות גבינה וזיתים קלות להכנה
לחמניות מאפינס עם גבינות, זיתים ועשבי תיבול של אורית לוי
לחמניות רכות מתכון מושלם

מתכון נוסף:

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור אפייה ל-180 מעלות.
2. נערבב בקערה את כל המרכיבים לבצק, וללוש היטב עד שמקבלים בצק אחיד וחלק, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך שעה.
3. את הזיתים נעביר למסננת, נשטוף היטב במים חמים, נייבש ונקרר.
4. נוציא את הבצק מהמקרר, נחלק את הבצק ל- 30-35 כדורים קטנים, נקמח מעט את האגודל, ובעזרתו ניצור גומה במרכז הכדור, נניח זית, נסגור מהצדדים פנימה, נכדרר בין כפות הידיים לכדור עוטף את הזית.
5. נטבול את כדור הזית בתוך קערית הביצה הטרופה, ונעביר לצלחת השומשום ונצפה בנדיבות.
6. נשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, וכך נמשיך עם כל הכדורים.
7. נכניס לתנור לאפייה למשך 20-25 דקות עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות