לחמניות ממולאות בשר – תומר תומס

לחמניות ממולאות בשר תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון של לחמניות ממולאות בשר.

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של לחמניות ממולאות בשר:

מצרכים להכנת לחמניות ממולאות בשר:

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • רבע כוס שמן
  • 4 כפות של סוכר לבן
  • כף מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • חצי ליטר מים
  • 2-3 כפות סילאן

למילוי:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (מספר 2)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 חבילה כוסברה או חבילה של פטרוזיליה
  • 4 כפות מטבוחה

אופן הכנה:

  1. שמים בקערה את השמרים,4 כפות סוכר,2 כפות קמח (מהקילו קמח) וחצי ליטר מים ומערבבים היטב ומשאירים לנוח למשך 10 דקות עד אשר השמרים מתחילים לעבוד.
  2. בקערת המיקסר שמים את הקמח,מלח ורבע כוס שמן ומפעילים את המיקסר.
  3. לאחר 10 דקות שהשמרים נחו, מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים ולשים למשך 7-8 דקות, לאחר 7-8 דקות,מוציאיםאת הבצק,לשים קלות יוצרים כדור, משמנים קערה,שמים את הבצק ,מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 30-40 דקות.
  4. בינתיים שהבצק תופח, שמים במחבת 2-3 כפות של שמן ומתחילים לטגן את הבצל עד אשר שהבצל שקוף ואז מוסיפים את 500 גרם בשר בקר ומערבבים, מוסיפים את הירק(פטרוזיליה או כוסברה) ואז מוסיפים את המטבוחה ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות ואז שמים בקערה במקרר ונותנים למילוי להתקרר.
  5. לאחר שהבצק תפח, מוציאים מהקערה ולשים קלות על משטח מקומח קלות,יוצרים כדור ומחלקים את הבצק ל-16 יחידות שוות ויוצרים מכל יחידה כדור.
  6. פותחים כל כדור למעין דף כפי שמודגם בסרטון ושמים במרכז הדף 2 כפות גדושות ממילוי הבשר וסוגרים כפי שמוצג בסרטון מועכים קלות ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה וחוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים.
  7. שמים סילאן בתוך מרסס עם מים ומרססים קלות את הלחמניות בתבנית,מפזרים מעל שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל180-190 מעלות ,שמים את התבנית בחלק התחתון של התנור ואופים למשך 40 דקות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *