שאדייה אבו ריא משתפת אותנו במתכון שלה לקינוח המפורסם לילות ביירות.
מצרכים להכנת לילות ביירות:
1 ליטר חלב
3 כפיות סוכר
כוס וחצי סולת
תמצית וניל
מיכל שמנת מתוקה
כוס חלב(בנוסף לליטר חלב)
1 אינסטנט פודינג וניל
פיסטוק (אפשר)
אופן הכנה:
- על אש נמוכה מבשלים את הליטר חלב ביחד עם הסולת,הסוכר ותמצית וניל עד אשר התערובת מסמיכה (יש לערבב כל הזמן ואז מעבירים לתבנית ומחכים שיתקרר.
- מקציפים את השמנת מתוקה ביחד עם החלב והפודינג וניל ושמים מעל התבנית עם תחתית הסולת לאחר שהתקררה.
- מקשטים עם פיסטוקים קלויים במחבת או כל דבר אחר שאוהבים או סירופ סוכר ששופכים מעל (שמים את הסירופ סוכר לאחר שחותכים ומגישים לא לפני).