חיפוש

קראנץ שוקולד ואגוזים לקפה של הבוקר

קראנץ שוקולד ואגוזים לקפה של הבוקר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קראנץ שוקולד ואגוזים לקפה של הבוקר

היי חברים,

היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון מושלם לקראת הבוקר: קראנץ שוקולד ואגוזים.

קראנץ שוקולד הוא מאפה קלאסי וטעים, אבל אני חושב שגרסת האגוזים היא אפילו יותר טובה. האגוזים מעניקים למאפה טעם עשיר ומרקם קראנצ'י משגע.

המתכון הזה הוא די פשוט, אבל הוא נותן תוצאה מדהימה. הוא מושלם לארוחת בוקר, תה או קפה.

ההיסטוריה של קראנץ שוקולד

קראנץ שוקולד הוא מאפה אמריקאי פופולרי. הוא הומצא בשנות ה-30 של המאה ה-20, והוא הפך במהרה לאחד המאפים האהובים ביותר בארצות הברית.

המתכון המקורי של קראנץ שוקולד היה פשוט למדי: הוא כלל בצק פריך, קרם שוקולד וקצפת. עם השנים, המתכון עבר שינויים רבים, והיום ישנן אינספור גרסאות שונות של קראנץ שוקולד.

יתרונות תזונתיים של קראנץ שוקולד ואגוזים

קראנץ שוקולד ואגוזים הוא מאפה מזין יחסית. הוא מכיל חלבונים, פחמימות ושומן בריאים.

האגוזים הם מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, מינרלים ווויטמינים. הם גם מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות, אשר בריאות ללב.

השוקולד הוא מקור טוב למגנזיום, אבץ, נחושת וברזל. הוא גם מכיל פלבנואידים, אשר נחשבים נוגד חמצון חזקים.

מתכון קראנץ שוקולד ואגוזים

הנה המתכון שלי לקראנץ שוקולד ואגוזים:

מצרכים:

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3 ביצים L
2 סוכר ווניל
100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים
ממרח שוקולד
פתי בר
אגוזים
אופן הכנה:

1. ללוש הכל ביחד 10 דקות , עד לקבלת בצק גמיש ונוח ,לעטוף ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 4 , ליצור עיגול מכל חלק , לתת מנוחה 10 דקות.
3. לרדד הכי דק שאפשר על משטח משומן , למרוח כל ממרח שאוהבים ( אני מרחתי ממרח השחר פרווה ).
4. ולפזר מעט פתי בר טחון , לקפל לצורת ספר ולרדד שוב בעדינות , למרוח שוב שוקולד , לפזר אגוזים ומעט פתי בר טחון , לגלגל לרולדה תוך כדי הידוק הבצק , לשים במקפיא 15 דקות .
בסכין חדה לחתוך את הרולדה לאורך , להניח חתיכה אחת על השניה בצורת + ולגלגל לבורג , להתפיח עוד שעה , למרוח ביצה 180 מעלות כחצי שעה , למרוח סירוף סוכר ולאפות עוד 5 דקות .

מתכון של שרונה זאבי

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות