תפריט סגור

לימון כבוש תומר תומס

לימון כבוש תומר תומס

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו להכנת לימון כבוש.

מצרכים להכנת לימון כבוש של תומר תומס:

2 ק"ג לימונים שטופים היטב (רצוי עם קליפה עבה)
חצי ק"ג מלח גס
אריסה (לא חובה)
צנצנת זכוכית עמידה בחום (יש להזהר בשימוש בצנצנות שאינן עמידים בחום,הן יכולות להשבר כאשר שמים את המים החמים)
כוס שמן


מבצע מיוחד לחברי "פסיפלורה מתכונים"
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "יונדאי" כולל משלוח עד הבית במחיר של 350 ש"ח בלבד
כולל שנה אחריות!!!
המלאי מוגבל ל-100 יחידות בלבד.

להזמנות חייגו עכשיו 052-7876868


אופן הכנה:

  1. מורידים ללימון את הפיטמות משני הצדדים וחותכים פרוסות בעובי של סניטמטר כפי שהוצג בסרטון (ניתן לחצות כל פרוסה שחתכנו לחצי).
  2. מתחילים בעיקור הצנצנת :שמים בצנצנת מים חמים כפי שהוצג בסרטון, סוגרים ומנערים ושופכים את המים החמים, מרגע זה אין להכניס אצבעות או כלי לא נקי לצנצנת גם שהלימון כבוש מוכן(לאחר שהלימון הכבוש מוכן מוציאים רק בעזרת כף או מזלג נקי לחלוטין).
  3. טובלים את פרוסות הלימונים במלח גס משני הצדדים וזורקים לתוך הצנצנת עד שממלאים לגמרי את הצנצנת ודוחסים טיפה בעזרת הפרוסה האחרונה (לא יותר מדיי).
  4. מערבבים את השמן עם האריסה ושופכים לצנצנות עד שממלאים את הצנצנת,שמים מעל שקית ניילון וסוגרים היטב את הצנצנת והופכים את הצנצנת על למנת ליצור ערבוב קטן ושמים במקום מוצל למשך 10 ימים.

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של הלימון הכבוש:

Posted in ממרחים

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!