1.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

עונת האוכמניות החלה ותמשך עד סוף חודש אוגוסט וזה בדיוק הזמן המתאים להכנת מאפינס אוכמניות תוך שימוש באוכמניות טריות. אם בעבר האוכמניות שהיו קיימות בישראל היו מגיעות מארה"ב היום מגדלים אוכמנית מדהימות ברמת הגולן לא מצאתם אוכמניות טריות? תוכלו להשתמש באוכמניות קפואות אבל אין ספק ששימוש באוכמניות טריות ישפר בצורה משמעותית את הטעם של המאפינס המושלם הזה.

אז מה בעצם צריך בכדי להכין מאפינס אוכמניות?

להכנת המאפינס נצטרך:

השלבים בהכנת מאפינס אוכמניות:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ושמים ניירות אפיה (מנג'ט מאפינס) בתוך השקעים של תבנית המאפינס.
  2. מערבבים את כל היבשים בקערה(קמח,סוכר,מלח,אבקת אפיה).
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרטובים עד לקבלת בלילה אחידה(שמן,ביצה,חלב,תמצית וניל)
  4. שופכים את קערת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים קלות בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת אחידה (יש להמנע מערבוב יתר)
  5. מוסיפים לבלילה את האוכמניות ומערבבים קלות עד אשר האוכמניות נבלעות בבלילה(גם כאן יש להמנע מערבבוב יתר אשר יגרום להשחרה של המאפיניס).
  6. מעבירים את הבלילה המוכנה למאנג'טים מאפינס שהכנות בתבנית המאפינס, מפזרים מעל מעט סוכר ואופים בתנור חומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-20 דקות עד אשר קיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים ואז מצננים את המאפינס בטמפרטורת החדר ומגישים.

אם רוצים מאפינס גדולים יותר,במקום לשים 12 מאפינס בתבנית שימו רק 8 ובשקעים הריקים הוסיפו מעט מים וזה ייצור לחות בזמן האפיה ויתבטא במאפינס גדולים יותר בדומה לקונדיטוריות.

סרטון עם מתכון נוסף למאפינס אוכמניות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות