מאפינס אוכמניות מתכון מנצח ללא מיקסר

מאפינס אוכמניות
מאפינס אוכמניות מתכון מנצח ללא מיקסר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

עונת האוכמניות החלה ותמשך עד סוף חודש אוגוסט וזה בדיוק הזמן המתאים להכנת מאפינס אוכמניות תוך שימוש באוכמניות טריות. אם בעבר האוכמניות שהיו קיימות בישראל היו מגיעות מארה"ב היום מגדלים אוכמנית מדהימות ברמת הגולן לא מצאתם אוכמניות טריות? תוכלו להשתמש באוכמניות קפואות אבל אין ספק ששימוש באוכמניות טריות ישפר בצורה משמעותית את הטעם של המאפינס המושלם הזה.

אז מה בעצם צריך בכדי להכין מאפינס אוכמניות?

להכנת המאפינס נצטרך:

  • כוס וחצי קמח (195 גרם)
  • 3/4 כוס סוכר ועוד כף סוכר לפיזור מעל המאפינס לפני שמכניסים לתנור
  • רבע כפית מלח ים או מלח רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/3 כוס שמן קנולה (80 מ"ל)
  • 1 ביצה לארג'
  • 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
  • 1.5 כפיות תמצית וניל
  • כוס אוכמניות טריות או קפואות,אם משמתמשים בקפואות אין צורך להפשיר,להשתמש שעדיין קפואות

השלבים בהכנת מאפינס אוכמניות:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ושמים ניירות אפיה (מנג'ט מאפינס) בתוך השקעים של תבנית המאפינס.
  2. מערבבים את כל היבשים בקערה(קמח,סוכר,מלח,אבקת אפיה).
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרטובים עד לקבלת בלילה אחידה(שמן,ביצה,חלב,תמצית וניל)
  4. שופכים את קערת הרטובים לקערת היבשים ומערבבים קלות בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת אחידה (יש להמנע מערבוב יתר)
  5. מוסיפים לבלילה את האוכמניות ומערבבים קלות עד אשר האוכמניות נבלעות בבלילה(גם כאן יש להמנע מערבבוב יתר אשר יגרום להשחרה של המאפיניס).
  6. מעבירים את הבלילה המוכנה למאנג'טים מאפינס שהכנות בתבנית המאפינס, מפזרים מעל מעט סוכר ואופים בתנור חומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-20 דקות עד אשר קיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים ואז מצננים את המאפינס בטמפרטורת החדר ומגישים.

אם רוצים מאפינס גדולים יותר,במקום לשים 12 מאפינס בתבנית שימו רק 8 ובשקעים הריקים הוסיפו מעט מים וזה ייצור לחות בזמן האפיה ויתבטא במאפינס גדולים יותר בדומה לקונדיטוריות.

סרטון עם מתכון נוסף למאפינס אוכמניות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: