מגדרה (אורז עם עדשים) מתכון מושלם
לילך טייב משתפת אותנו במתכון מושלם של מגדרה.
מצרכים:
2 כוסות אורז תאילנדי או פרסי
כוס עדשים ירוקים
1 בצל בינוני קצוץ
מעט שמן לטיגון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
צנוברים
8 כוסות מים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מגדרה קונכיות פתיתים
מג'דרה מתכון של תומר תומס כולל סרטון
אורז צהוב עם פירות יבשים מתכון מנצח
מתכון נוסף למגדרה של פינת האוכל של סיון:
אופן הכנה:
1. משרים את העדשים במים רותחים למשך כשעתיים.
2. בסיר אחד מטגנים את האורז במשך כ-5 דקות, מערבבים מדי פעם.
3. בסיר אחר מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן, מוסיפים את התבלינים ואת העדשים ומערבבים.
4. מוסיפים את האורז ויוצקים את 8 כוסות המים. מרתיחים, ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור במשך כ-20 דקות, עד לספיגת כל הנוזלים.
5. לאחר שהתבשיל מוכן מוסיפים את הצנוברים ומערבבים היטב ומגישים.