חיפוש

אורז צהוב עם פירות יבשים מתכון מנצח

אורז צהוב עם פירות יבשים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אורז צהוב עם פירות יבשים מתכון מנצח

לאה מאיר משתפת אותנו במתכון של אורז צהוב עם פירות יבשים, אידיאלי לט"ו בשבט ולשאר השנה.

מצרכים:

נדרש להצלחת האורז
כוס מדידה אוניברסלית או כוס חד פעמית לשתייה חמה.
סיר עם מכסה וציפוי נון סטיק (סיר סוטאז').

לאורז:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב היטב ומסונן היטב היטב.
שימו לב!!! יש לשטוף את האורז עד שהמים צלולים ואז מסננים היטב.
3 כפות שמן זית או 3 כפות שמן קנולה, מה שאוהבים.
1 בצל בינוני קצוץ דק.
1 כפית גדושה כורכום.
1/2 כפית קארי, אפשר להחליף בעוד 1/2 כפית כורכום.
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון.
1/2 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
3 וחצי כוסות ציר עוף.
שימו לב!!! לציר עוף מהיר פשוט ערבבו היטב 3 וחצי כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט.

תוספות
2 כפות שמן זית או 2 כפות שמן קנולה, מה שאוהבים
1 בצל בינוני, חצוי וחתוך לרצועות דקות.
1/2 כוס חמוציות יבשות.
1/2 כוס צימוקים.
1/2 כוס שבבי שקדים קלופים מולבנים או שקדים מולבנים פרוסים.
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכוני אורז נוספים:
בצל ממולא בשר ואורז מתכון מעלף
אורז עם ירקות בסיר אחד – מתכון מושלם
מתכון לאורז אחד אחד כמו באולמות

מתכון נוסף לאורז חגיגי עם פירות יבשים של רון יוחננוב:

אופן הכנה:

הכנת האורז :
1. מחממים את השמן מוסיפים את הבצל ומטגנים 2-3 דקות.
2. מוסיפים את התבלינים (כורכום, קארי, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור) ומטגנים 1-2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את האורז השטוף והמסונן היטב ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות.
4. מוסיפים את ציר העוף, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, הרוטב של האורז צריך להיות מלוח במקצת.
5. מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה, מכסים במכסה הסיר ומבשלים כ-20 דקות, מכבים את הלהבה.
6. שימו לב!!! לא לפתוח את מכסה הסיר תוך כדי בישול האורז כדי שהאדים לא ייצאו.
7. בזמן שהאורז מתבשל מכינים את התוספות .
8. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות עד שרצועות הבצל משחימות, מוציאים מהמחבת לתוך קערה קטנה ושמים בצד.
9. מוסיפים למחבת את השקדים וקולים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כמה דקות עד להשחמה קלה (זהירות לא לשרוף), מוציאים לתוך קערה קטנה ושמים בצד.
10. הוספת התוספות לאורז :
11. בסיום בישול האורז מוסיפים את רצועות הבצל המטוגן, שקדים, צימוקים, חמוציות לתוך סיר האורז ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג בלבד עד לפיזור אחיד של התוספות ואיוורור האורז.
12. משאירים את הסיר עם חצי מכסה סגור וממתינים 8-10 דקות לספיגת הטעמים ומגישים חם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות